Un tânăr șofer a testat pozitiv la metamfetamină, la Rădăuți. A fost oprit pentru că mașina nu avea plăcuță de înmatriculare pe față

La 16 decembrie 2022, la ora 16:50, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Calea Cernăuți din mun. Rădăuți au oprit pentru control, folosind semnalele acustice și luminoase, un autoturism, întrucât acesta nu avea montată în partea din față plăcuța cu numărul de înmatriculare.

La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 22 ani, din comuna Dornești.

Șoferul a fost testat cu aparatul DRUGTEST, marca Drager 5000, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru substanța „metamfetamină”.

Tânărul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice.

A fost întocmit dosar penal și se efectuează cercetări cu privire la infracțiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” faptă prev. și pedepsită de art. 336 alin.(2) din Codul Penal.


Reamintim că la data de 4 noiembrie 2022, polițiștii din cadrul structirilor rutiere IPJ Suceava au primit în dotare nouă aparate performante pentru testarea consumului de substanțe interzise Drugger DrugTest 5000. 

Aparatele au intrat în dotarea Serviciului Rutier – IPJ Suceava, Poliției Municipiului Suceava, Poliției Municipiului Vatra Dornei, Poliție Municipiului Fălticeni, Poliției Municipiului Rădăuți, Poliției Municipiului Campulung Moldovenesc, Poliției Orașului Gura Humorului și Poliției Orașului Siret.
Mai nouă Mai veche