Buletin de presă, 20 decembrie 2022 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 143.855 de lei aplicate de polițiști

În perioada 16.12.2022-18.12.2022, Serviciul Rutier împreună cu formaţiunile rutiere din cadrul I.P.J. Suceava au organizat şi executat acțiuni pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive, ocazie cu care au fost aplicate 162 de sancțiuni contravenționale în valoare de 103.860 de lei. În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 26 permise de conducere și 8 certificate de înmatriculare.


În perioada 16-18.11.2022, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ, au organizat acțiuni tematice pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule publice sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, ocazie cu care au fost efectuate 350 de testări cu aparatul etilotest și aplicate 82 de sancțiuni contravenționale în valoare de 39.995 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 10 permise de conducere, 6 certificate de înmatriculare și au constatat 7 infracțiuni la regimul rutier.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 19.12.2022, în jurul orei 07.45, în timp ce conducea autoturismul pe raza localității Volovăț, în dreptul unui imobil, un localnic a surprins și accidentat o localnică de 62 de ani, angajată în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure.
Din evenimentul rutier a rezultat decesul pietonului.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La 19.12.2022, orele 11.30 în timp ce conducea autoturismul pe strada Mitocului din municipiul Suceava, la ieșirea din curtea unei societăți comerciale, o femeie de 60 de ani din comuna Șerbăuți, a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar pe drumul cu prioritate de o femeie de 64 de ani din comuna Mitocu Dragomirnei.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea femeii de 64 de ani, care a primit îngrijiri medicale la o unitate spitalicească.
Conducătoarele auto au fost testate de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 19.12.2022, ora 22:55, în timp ce conducea autoturismul pe D.N 15C, în localitatea Fântâna Mare, un bărbat a intrat în coliziune cu autoutilitara condusă regulamentar pe drumul cu prioritate de un bărbat de 48 de ani din județul Brăila, după care, aceasta a fost proiectată în gardul unui imobil.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea conducătorului auto de 48 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche