Buletin de presă, 21 decembrie 2022 - IPJ Suceava

Bunuri în valoare de 115.395 de lei confiscate de polițiști

La data de 20.12.2022 polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice - Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii traficului ilicit cu ţigarete de provenienţă extracomunitară, ocazie cu care au fost efectuate un număr de 7 percheziții domiciliare pe raza județului Suceava.
Cu această ocazie a fost identificată și ridicată cantitatea totală de 55.460 bucăți țigarete, de diferite mărci, de proveniență extracomunitară, în valoare de cca. 41.595 lei.
De asemenea, în cadrul activităților procedurale au fost indisponibilizate un autoturism și o autoutilitară, în valoare totală de cca. 73.800 lei.
În urma activităților întreprinse, o femeie a fost reținută pentru de 24 de ore, aceasta fiind introdusă în C.R.A.P din cadrul I.P.J. Suceava.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „contrabandă”, ce va fi soluționat procedural.


Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La data de 20.12.2022, ora 18:40, Secția 2 Poliție Rurală Ipotești a primit spre punere în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeași zi față de un bărbat din comuna Fântânele, condamnat condamnat la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de “tulburarea ordinii și liniștii publice”.
Bărbatul a fost identificat de polițiști la domiciliu, fiind reținut, escortat și încarcerat în Penitenciarul Botoșani.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 20.12.2022, în jurul orelor 18:28, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2 E pe raza comunei Marginea, o femeie de 37 de ani din comuna Horodnic de Sus a surprins și accidentat un localnic angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul femeii de 37 de ani și de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul pietonului, după care, la spital, conducătoarei auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 20.12.2022, ora 20:43, în timp ce conducea atelajul hipo pe DJ209G, pe raza comunei Straja, un bărbat de 64 de ani a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 26 de ani din comuna Volovăț.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din cauza stării de sănătate, căruțașul nu a putut fi testat de polițiști cu aparatul etilotest, dar la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 20.12.2022, în jurul orei 09:05, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe raza comunei Iacobeni, autoturismul condus de un bărbat.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 20.12.2022, orele 11.20, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Grigore Alexandru Ghica din localitate, autoturismul condus de un localnic de 35 de ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că plăcuțele cu numărul de înmatriculare provizoriu ale autoturismului condus de bărbatul de 35 de ani, sunt expirate din data de 21.11.2022.
În cauză s-a intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

Mai nouă Mai veche