Buletin de presă, 22 decembrie 2022 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 16.795 de lei aplicate de polițiști

La 20.12.2022, între orele 09.00-13.00 și 20.00-24.00, Poliţia municipiului Vatra Dornei a organizat şi executat o acțiune, angrenând efective din cadrul subunităţii, Secţiei 15 de Poliţie Rurală Vatra Dornei, Compartimentului de Investigare a Criminalității Economice și lucrători din cadrul Detașamentului de Jandarmi Vatra Dornei, pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor comise cu violență și menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, ocazie cu care au fost aplicate 58 de sancțiuni contravenționale în valoare de 16.795 de lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 5 permise de conducere, au retras 3 certificate de înmatriculare și au confiscat bunuri în valoare de 1.275 de lei.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 21.12.2022, ora 08.51, în timp ce conducea autoturismul pe DN17, spre localitatea Stroiești, un bărbat de 39 de ani din localitatea Ilișești a schimbat direcția de deplasare printr-un viraj, moment în care a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 32 de ani din orașul Frasin.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea unui pasager din autoturismul condus de bărbatul de 39 de ani și a unui pasager din autoturismul condus de bărbatul de 32 de ani, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La 21.12.2022, ora 16.12, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Horodnic de Sus, un localnic de 25 de ani a intrat în coliziune cu autoturismul condus pe drumul cu prioritate de un bărbat de 28 de ani.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea conducătorului auto de 28 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 21.12.2022, ora 10.00, o patrulă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe raza localității Drăgoiești, autoturismul condus de un localnic de 26 de ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 26 de ani nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La 21.12.2022, ora 10.40, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe strada Cernăuți din localitate, autoturismul condus de un localnic de 52 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La 21.12.2022, ora 17.45, Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată despre faptul că pe bd. 2 Grăniceri din municipiul Fălticeni a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că în timp ce conducea autoturismul pe bd. 2 Grăniceri din municipiul Fălticeni, un bărbat de 30 de ani din județul Botoșani a intrat în coliziune față-spate cu autoturismul condus regulamentar în fața sa de un bărbat, acesta din urmă intrând în coliziune față-spate cu autoutilitara condusă în fața sa de un alt bărbat.
Conducătorul auto de 30 de ani a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La 22.12.2022, ora 00.20, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de un bărbat de 38 de ani din comuna Vicovu de Jos.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcolemiei.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 38 de ani nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche