Buletin de presă, 26 decembrie 2022 - IPJ Suceava

Bărbat reținut de polițiști pentru violență în familie

La data de 25.12.2022, ora 03:15, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată de către o femeie cu privire la faptul că fiica sa a fost agresată în noaptea de 25/26.12.2022, în jurul orei 02:00, de către concubinul ei.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că victima are o relație de concubinaj cu agresorul din cursul lunii septembrie 2021 și locuiesc împreună în mun. Vatra Dornei.
În noaptea de 24/25.12.2022, cei doi concubini s-au deplasat la locuințele mai multor prieteni, unde au consumat băuturi alcoolice, până în jurul orei 02:00, după care s-au deplasat spre locul de domiciliu.
În timp ce se deplasau pe Calea Transilvaniei din mun. Vatra Dornei, între cei doi a avut loc o discuție în contradictoriu pe fondul unor neînțelegeri, în urma căreia bărbatul a lovit-o pe victimă.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „Violența în familie”, faptă prev. și ped. de art. 199, alin. (2) din Codul Penal raportat la art. 193 alin. (1) din Codul penal, cercetările urmând a fi continuate de către lucrătorii din cadrul Biroului de Ordine Publică.
Având în vedere aspectele sesizate, lucrătorii de poliție au completat formularul de evaluare a riscului, ocazie cu care în temeiul art. 221 din Legea 217/2003 s-a emis un ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile.
Față de bărbat s-a dispus de către lucrătorii din cadrul Biroului de Ordine Publică, reținerea pe o perioadă de 24 de ore, agresorul fiind introdus în arestul IPJ Suceava.


Acțiune desfășurată în sistem integrat cu efective sporite în zona cluburilor din mediul rural arondat Fălticeniului

La data de 26.12.2022, în intervalul orar 00:00 – 03:30, Serviciul Ordine Publică din cadrul I.P.J. Suceava a organizat și desfășurat o acțiune cu efective mărite pe raza loc. Preutești, pe linia prevenirii infracțiunilor stradale și a faptelor antisociale generate în zona cluburilor, barurilor și discotecilor.
Acțiunea a fost condusă de Serviciul Ordine Publică, fiind angrenați în sprijin și lucrători de jandarmi.
Cu prilejul controalelor efectuate în incinta și în zona adiacentă cluburilor din comuna Preutești și din localitatea Basarabi, au fost veriicate 4 de persoane și au fost aplicate 1 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.870 lei.
Au fost controlate și 71 de autoturisme, 18 șoferi fiind testați cu aparatele Drugtest și Etilotest.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 24.12.2022, în jurul orei 09.50, un bărbat de 43 ani din mun. București a condus autoturismul pe DN2H, având direcția de deplasare dinspre Mun. Suceava spre mun. Rădăuți. Ajungând pe raza orașului Milișăuți, jud. Suceava, a surprins și accidentat 3 pietoni cu vârste de 4, 32 și respectiv 61 ani, care s-au angajat în traversarea DN 2H.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonilor.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, acesta fiind condus la Spitalul Mun. Rădăuți unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. art. 196 alin. (2) și (4), rap. la art. 194 alin. (1) lit. b) din Codul Penal.


La data de 24.12.2022, ora 09:45, un bărbat de 52 ani, din oraș Dolhasca, sat Poienari, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe D.J. 208S, în afara localității Probota, orașul Dolhasca, jud. Suceava, din direcția Probota către Gulia, a derapat și s-a răsturnat în afara părții carosabile.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a unei pasagere de 41 ani, localnică.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,00 mg/l în aerul expirat, iar la Spitalul Fălticeni i-au fost prelevate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped de art. 196 alin. 2 și 3 din C.P.,


La data de 24.12.2022, în jurul orei 16:35, un bărbat de 27 ani, din or. Dolhasca, în timp ce conducea autoturismul pe D.J 208I, pe raza satului Budeni, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un tânăre de 21 ani, din com. Lespezi, sat Buda, jud. Iași.
În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală a șoferului de 27 ani.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, recoltându-li-se probe de sânge la Spitalul mun. Fălticeni.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,vătămare corporală din culpă”. prev. și ped. de art. 196 alin 2 și 3 din Codul Penal.


La data de 24.12.2022, în jurul orei 19.25, un bărbat de 23 ani, din comuna Putna, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe strada Ștefan cel Mare, pe raza oraşului Vicovu de Sus a acroșat cu oglinda retrovizoare dreapta pe un tânăr în vârstă de 17 ani, din orașul Vicovu de Sus, care se deplasa pe marginea părții carosabile.
În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a pietonului.
Pietonul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul testării fiind de 0,00mg/l alcool pur în aerul expirat, iar conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul testării fiind de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Mun. Rădăuţi unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. (1) din Codul penal și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, ambele cu aplicarea art. 38 alin. (2) din Codul Penal, cercetările fiind continuate de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 24.12.2022, ora 23:25, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, aflați în serviciul de patrulare și intervenție la evenimente, au depistat în trafic, pe DN 2H de pe raza comunei Putna, jud. Suceava, autoturismul condus de către un bărbat în vârstă de 37 ani.
Acesta a declarat că nu deține permis de conducere valabil pentru vreo categorie de vehicule.
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere valabil pentru vreo categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prev. și ped. de art. 335, alin. 1 din Codul Penal.


La data de 26.12.2022, în jurul orei 01:20, poliţiștii din cadrul Poliției Orașului Milișăuți, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe DN 2H Milişăuţi.
La volanul autoturismului a fost identificată o femeie de 40 ani, care a declarat verbal că nu deţine asupra sa actul de identitate şi nici permisul de conducere.
S-a stabilit că femeia nu figurează ca fiind posesoare de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Întrucât aceasta emana halenă alcoolică, i s-a adus la cunoştinţă faptul că urmează să fie testată cu aparatul etilotest, refuzând acest lucru. În continuare i s-a adus la cunoştinţă faptul că urmează să fie condusă la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru a i se recolta probe biologice. În acel moment conducătoarea auto a manifestat un comportament agresiv, fapt pentru care s-a procedat la încătuşarea acesteia şi la conducerea la unitatea medicală susmenţionată unde i-au fost recoltate 2 probe biologice la interval de o oră.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „Conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere” faptă prevăzută de art. 335 alin. (1) din Codul penal şi „Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” faptă prevăzută de art. 336 alin.(1) din Codul penal raportat la art. 38 alin.(1) din Codul penal.
Mai nouă Mai veche