Buletin de presă, 28 decembrie 2022 - IPJ Suceava

Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La 27.12.2022, ora 21.07, Poliția orașului Vicovu de Sus a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat despre faptul că, soția sa de 45 ani, din com. Brodina, a fost lovită de către fiul acestora de 23 ani.
Cei trei locuiesc împreună în com. Brodina, iar la 27.12.2022, în urma unui conflict spontan,în timp ce se afla la domiciliu, femeia de 45 ani a fost lovită de către fiul său. La fața locului a intervenit un echipaj SMURD, însă femeia a refuzat transportul la Spitalul Municipal Rădăuți pentru îngrijiri medicale.
S-a procedat la întocmirea formularului de evaluare a riscului, iar prin prisma răspunsurilor oferite a rezultat faptul că există risc iminent asupra vieții, sănătății și integrității corporale a persoanei vătămate, așadar, în cauză s-a procedat la emiterea ordinului de protecție provizoriu împotriva tânărului de 23 ani, acesta fiind evacuat din locuință.
Femeia nu a dorit să formuleze plângere penală.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „violență în familie”.


Amplă acțiune pentru creșetrea gradului de siguranță rutieră – Peste 250 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști

Pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea evenimetelor rutiere cu consecințe grave, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, în perioada 23.12.2022 – 26.12.2022, Serviciul Rutier împreună cu formaţiunile rutiere din cadrul I.P.J. Suceava au organizat şi executat acțiuni preventiv-reactive, pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive, depășirilor neregulamentare și consumului de alcool și droguri.
În cadrul acțiunii au fost aplicate 251 de sancțiuni contravențioanle în valoare de 124.070 lei.
Au fost reținute 32 permise de conducere și au fost retrase 26 de certificate de înmatriculare.
Tot în cadrul acțiunii au fost constatate și 17 infracțiuni flagrante la regimul circulației rutiere.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 27.12.2022, ora 12.55, un bărbat de 33 de ani, din com. Cacica, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în afara localităţii Păltinoasa, com. Păltinoasa, a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus de către un bărbat de 35 ani din com. Răchiţi, jud. Botoşani.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a șapte persoane din cele două autoturisme implicate în eveniment.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, în ambele cazuri.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 27.12.2022, ora 14.23, o femeie de 23 de ani, din oraș Cajvana, a condus autoturismul pe DC 43 din orașul Cajvana, având direcția de deplasare spre centrul comunei. Când a ajuns în intersecție cu drumul comunal neclasificat, a intrat în cloziune ușoară cu o trotinetă electrică condusă de un minor de 9 ani.
În urma impactului conducătorul trotinetei electrice a suferit leziuni ușoare.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilometru rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, apoi i s-a recoltat o probă biologică de sânge la Spitalul Municipal Rădăuți.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea „vătămare corporală din culpă”.


La 27.12.2022, ora 16.48, un bărbat de 30 ani, din mun. Cluj-Napoca, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe DN17, având direcția de deplasare dinspre loc. Stroiești spre mun. Suceava, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat din mun. Suceava, pe care l-a proiectat în șanțul din partea dreaptă a sensului de mers loc. Șcheia – loc. Stroiești, după care a intrat în coliuziune frontală cu un alt autoturim.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a șase persoane din cele trei vehicule implicate.
Toți cei 3 conducători au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, iar ulterior, acestora li s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche