Buletin de presă, 3 decembrie 2022 - IPJ Suceava


Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La 02.12.2022, ora 18.32, Poliția orașului Dolhasca a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că un camion circulă cu numere de înmatriculare false.
Au fost efectuate verificări în zonă, fiind depistat pe strada Florișteni, oraș Dolhasca, un autotractor care tracta o semiremorca basculabilă. În urma verificărilor s-a constatat faptul că șoferul este un bărbat de 48 ani, din sat/com.Preutești. Acesta a fost condus la sediul poliției în vederea stabilirii situației de fapt, constatându-se faptul că figurează cu dreptul de a conduce pe drumurile publice suspendat. Ulterior, s-a constatat faptul că numărul semiremorcii este fals iar semiremorca nu deține serie de șasiu.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și de ,,conducere fără permis”.


La 03.12.2022, în jurul orei 00.30, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acţionau în cadrul unei acţiuni pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, pe DN 2E, pe raza loc. Vârfu Dealului, com. Pârteştii de Jos, au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost un bărbat de 36 ani, din orașul Solca.
Solicitându-i-se conducătorului auto să prezinte documentele personale şi ale autovehiculului, aceasta a înmânat agentului de poliţie rutieră actul de identitate şi documentele autovehiculului.
S-a procedat la verificarea în bazele de date ocazie cu care s-a stabilit faptul că șoferul posedă permis de conducere, însă având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat, ca urmare a comiterii unei abateri rutiere.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”.


Noi transporturi de material lemnos confiscate de polițiști în urma unor controale în trafic

Și în cursul zilei de ieri, polițiștii au continuat controalele în trafic pentru depistarea celor care încalcă normele legale și transmportă material lemnos fără aviz de însoțire. Au fost confiscate alte trei transporturi de material lemnos în valoare de peste 2.000 lei identificate pe raza localităților Fundu Moldovei și Marginea, iar șoferii au fost sancționați contravențional la Legea nr. 171/2010 modificată.

La 02.12.2022, ora 11.30, polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, au procedat la oprirea unei autoutilitare pe D.J. 175, pe raza com. Fundu Moldoivei, ce avea directia de deplasare Pojorâta-Moldova Sulița și care transporta material lemnos, respectiv cherestrea tivită.
I s-au solicitat conducătorului auto documentele personale, cele ale autoutilitarei și documentele de însoțire a materialului lemnos transportat, ocazie cu care s-a constatat că acesta era un bărbat de 38 ani, din com. Bocicoiu Mare, jud. Maramureș, având permisul de conducere și toate documentele autoutilitarei valide, însă pentru materialul lemnos transportat conducătorul auto a declarat că nu deține niciun fel de document de însoțire.
S-a procedat la interogarea aplicațiilor „Sumal, Inspectorul Pădurii și ,,Sumal 2.0”, rezultând că pentru mijlocul de transport nu există aviz de însoțire a materialului lemnos.
Vehiculul a fost condus la Atelierul de Producție Sadova în vederea inventarierii materialului lemnos, solicitându-se sprijin OS Pojorâta.
După inventarierea materialului lemnos, a rezultat cantitatea de 1,75 mc material lemnos cherestea tivită în valoare de 1.552 lei.
S-a procedat la confiscarea materialului lemnos rezultat în urma inventarierii și la sancționarea contravențională a șoferului, pentru încălcarea prevederilor art. 19 alin. (2) lit. a) pct. 2) din Legea nr. 171/2010, cu amendă de 2000 lei.


La 02.12.2022, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au oprit pentru control autoutilitara care se deplasa pe DC neclasificat, pe raza comunei Marginea. S-a stabilit că autoutilitara era condusă de un tânăr de 19 ani, din comuna Sucevița, iar în urma controlului efectuat asupra autoutilitarei s-a constatat că transporta materiale lemnoase fără a deține documente specifice de transport.
S-a procedat la efectuarea de verificări în aplicația SUMAL CONTROL, stabilindu-se că pentru autoutilitara în cauză nu există emis document care să ateste proveniența materialelor lemnoase, ocazie cu care autoutilitara a fost condusa la punctul de descărcare „Canton silvic”, unde personalul silvic din cadrul OS Marginea a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase. Astfel s-a constatat că în autoutilitară se afla cantitatea de 2,00 m.c. lemn specia fag, conform carnetului de inventariere intocmit de către reprezentanții din cadrul Ocolului Silvic Marginea.
Șoferul a fost sancționat contravențional, conform prevederilor art. 19, alin. (2), lit. a) pct. 1) din Lg. 171/2010, iar cantitatea de 2,00 m.c. lemn specia fag, în valoare de 346 lei a fost confiscată și predată în custodie OS Marginea.


De asemenea, tot în cursul zilei de ieri, în jurul orei 12.00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au identificată în trafic, pe DN 17A comuna Sucevița o altă autoutilitară care transporta materiale lemnoase.
Conducătorul autoutilitarei a fost identificat în persoana unui bărbat de 43 ani, din com. Sucevița, iar în urma controlului efectuat asupra autoutilitarei s-a constatat că transporta materiale lemnoase fără a deține documente specifice de transport.
S-a procedat la efectuarea de verificări în aplicația SUMAL CONTROL, stabilindu-se că pentru autoutilitara în cauză nu există emis document care să ateste proveniența materialelor lemnoase, ocazie cu care autoutilitara a fost condusa la punctul de descărcare „Canton silvic”, unde personalul silvic din cadrul OS Marginea a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase. Astfel s-a constatat că în autoutilitară se afla cantitatea de 2,88 m.c. lemn foc fag, conform carnetului de inventariere intocmit de către reprezentanții din cadrul OS Marginea.
Șoferul a fost sancționat contravențional, conform prevederilor art. 19, alin. (2), lit. a) pct. 1) din Lg. 171/2010, iar cantitatea de 2,88 m.c. lemn foc fag, în valoare de 498,24 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.
Mai nouă Mai veche