Buletin de presă, 7 decembrie 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 05.12.2022, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a oprit pe DN17 în municipiul Câmpulung Moldovenesc autoutilitara condusă de un bărbat din comuna Fundu Moldovei, care transporta conform avizului de însoțire, cantitatea de 13,964 mc material lemnos de esență rășinoase.
Întrucât, după verificarea materialului lemnos în aplicația SUMAL CONTROL 2.0, s-a constat că fotografiile încărcate în aplicație nu corespund cu realitatea și diferența dintre numărul de kilometri înscriși în aviz la momentul emiterii și numărul de kilometri de la momentul opririi era considerabil mai mică față de diferența reală a distanței parcurse de la locul plecării transportului, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care la data de 06.12.2022, în urma inventarierii materialului lemnos indisponibilizat la Ocolul Silvic Vama, au stabilit faptul că bărbatul din comuna Fundu Moldovei transporta cantitatea de 14,077 mc lemn rotund de esență rășinoase.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „transportul cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport” , ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 06.12.2022, orele 11:37, Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe bd 2 Grăniceri din localitate a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că în timp ce conducea autoturismul pe bd 2 Grăniceri din municipiul Fălticeni, pe banda 1 de deplasare, un localnic de 53 de ani a schimbat banda de deplasare, moment în care a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 56 de ani din comuna Boroaia.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto de 53 de ani a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche