Cazare pentru sinistrați și ajutoare financiare aprobate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență după explozia din Burdujeni

Primăria municipiului Suceava va oferi cazare pentru 28 de familii, dar şi ajutoare financiare pentru toţi cei afectaţi de explozia de luni dimineaţă dintr-un bloc din cartierul Burdujeni, a anunțat primarul Ion Lungu, după o şedinţă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Suceava.

Lungu a precizat că se va asigura cazarea celor 28 de familii de la cele două scări afectate, 16 în apartamentele libere ale primăriei şi celelalte 12 în spaţii închiriate, respectiv apartamente libere din oraş scoase la închiriere sau la hoteluri din zonă:

„S-a decis să acordăm ajutoare financiare de urgenţă persoanelor evacuate sinistrate, pentru nevoi curente, hrană şi îmbrăcăminte, dar şi acordarea de ajutoare financiare de urgenţă proprietarilor de la celelalte blocuri învecinate, care au geamuri sparte la apartamente sau la balcoane. Vor fi acordate ajutoare financiare de urgenţă inclusiv pentru repararea autoturismelor avariate, a geamurilor sparte sau a cupolelor îndoite în urma exploziei de la blocul respectiv”.

Primarul Ion Lungu a precizat că municipalitatea va asigura costurile cu utilităţile la apartamentele primăriei şi la locuinţele închiriate puse la dispoziţia celor afectaţi de explozie.

Echipe mixte de la Primărie, Poliţia Locală, Serviciul Protecţie Civilă şi Direcţia de Asistenţă Socială inventariază, la faţa locului, pagubele şi discută despre variantele de cazare cu cetăţenii afectaţi.

Hotărârea CLSU a fost validată, conform legii, şi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Explozia care s-a produs luni într-un bloc de locuinţe din cartierul Burdujeni a fost declanşată în momentul în care proprietarului apartamentului nr. 8 din blocul respectiv a aprins lumina, pe fondul unei scurgeri de gaz metan de la instalaţia din apartament.

Patru persoane au fost rănite, dintre care una foarte grav şi care a fost transferată la Iaşi, iar 28 de familii au rămas fără locuinţe, înregistrându-se şi pagube materiale importante.

Mai nouă Mai veche