Cetățean neamț prins cu permis de conducere fals la volanul unui camion, în Vama Siret

Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat un cetățean german care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere cu însemnele autorităților germane, fals.

Vineri, 23 decembrie 2022, în jurul orei 03.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în România, un cetăţean german, în vârstă de 33 de ani. Acesta conducea un ansamblu rutier format dintr-un microbuz Mercedes Benz, înmatriculat în Lituania, și remorca, care avea aplicate plăcuțe de înmatriculare specifice Germaniei.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere, având însemnele autorităților germane, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că documentul este fals, întrucât nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută de art. 323 Cod Penal.
Mai nouă Mai veche