FOTO Sălile de sport din Șcheia au fost renovate de un ONG din Iași

Proiectul lunii noiembrie al Asociației Zi de Bine ajută la menținerea stării de bine a elevilor și a profesorilor din comuna Șcheia prin renovarea celor două săli de sport ale școlilor din localitate.

„Îmi amintesc și azi de sala de sport neîncălzită, rece și gri a copilăriei mele, din care abia așteptam să evadez pe terenul de fotbal. I-ar fi prins bine puțină culoare. Am dus acum culoarea în Șcheia și, pentru că era nevoie de mai mult de atât, ne-am asigurat că profesorii de sport și copiii vor avea la dispoziție tot ce le trebuie pentru ca orele de mișcare să fie făcute cu drag și în siguranță”, menționează Melania Medeleanu, co-fondator Asociația Zi de BINE.

Cu ajutorul sponsorilor și al voluntarilor, Zi de Bine Moldova a reamenajat spațiile dedicate orelor de sport pentru ca, atât elevii, cât și profesorii să desfășoare în condiții de siguranță orele. Au fost achiziționate bănci, saltele, corzi, spaliere, capre și trambuline, porți pentru fotbal, mingi pentru diverse activități, dulapuri pentru vestiare, plase la geamuri, lumini noi, vopsea pentru marcaje și încă multe altele, ce îi vor face pe copii să îndrăgească și mai mult orele de activitate fizică.

În plus față de proiectul inițial, Asociația Zi de Bine a amenajat și terenul de sport de la Școala Mihoveni, pe care l-a dotat cu coșuri pentru baschet.

Bugetul proiectului În Mișcare – ZDBMoldova a fost de aproximativ 15.000 euro și a fost oferit de partenerul principal BIOFARM, alături de Amiq Consulting, Megarom Instal, Chiulan House Factory și Coral IRM Design.

Proiectul lunii noiembrie al Asociației Zi de Bine ajută la menținerea stării de bine a elevilor și a profesorilor din școală, pentru ca aceștia să nu își mai dorească să se transfere la școlile din oraș. Profesorilor le va fi mai ușor să promoveze un învăţământ care încurajează competenţa şi cultivarea talentelor în domeniul artistic, plastic, muzical și sportiv, astfel încât fiecare elev să parcurgă un traseu educaţional potrivit aspiraţiilor sale

„Este un vis împlinit! Ne dorim ca elevii noștri să se poată bucura de orele de sport, de mișcare, să fie sănătoși, să se descopere și să fie deschiși, comunicativi și, cine știe... poate chiar viitori campioni! Mulțumim Zi de Bine!”, a declarat Ioana Smaranda Bahrincean, directorul celor două școli.
Mai nouă Mai veche