Accident de muncă la Marginea! A suferit o fractură la nas după ce i-a sărit o lopată în față

La 29 noiembrie 2022, ora 14.01, Secția de Poliție Rurală Marginea a fost sesizată prin 112 despre faptul că o angajată s-a lovit cu o lopată la Rotmac Eco SRL Marginea.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că o femeie de 40 de ani, din comuna Marginea, angajată ca muncitor necalificat, în jurul orei 14.00, în timp ce efectua activități de încărcare a materialelor reciclabile pe o platformă, lopata pe care o manevra a ricoșat și a lovit-o pe sus-numita în zona feței, provocându-i leziuni traumatice.

Evenimentul a fost observat de către o colegă de muncă, care aceasta a apelat 112 și a solicitat deplasarea unui echipaj de ambulanță la fața locului. Fiind consultat de către personalul medical SMURD, victima a fost diagnosticată cu „fractură piramidă nazală”, fiind ulterior transportată la Spitalul Municipal Rădăuți, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „vătămarea corporală din culpă”.

A fost informat Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava.
Mai nouă Mai veche