Pieton care traversa neregulamentar, accidentat de o mașină, la Holdița

La data de 22 decembrie 2022, ora 09:09, lucrătorii Poliției Orașului Broșteni au fost sesizați prin 112 că pe drumul național 17B, la Holdița, un pieton a fost accidentat de o mașină.

În urma cercetărilor, la fața locului a fost identificat conducătorul autoturismului Skoda Fabia, Ioan S., de 49 de ani din localitate, care a relatat că în timp ce conducea autovehiculul menționat i-a apărut în față un bărbat care s-a angajat în traversarea neregulamentară a drumului și pe care l-a acroșat. La fața locului se afla și victima Dumitru C., de 76 de ani, din localitate, care prezenta leziuni la nivelul capului și a confirmat cele relatate de conducătorul auto.

Autoturismul avea avarii în zona parbriz, cupolă și bara față.

Conducătorul autovehiculului menționat a fost testat cu aparatul etilotest marca Drager, rezultatul alcooltest fiind 0,03 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

La fața locului a intervenit și un echipaj Smurd care a transportat victima la UPU Vatra Dornei în vederea stabilirii diagnosticului și efectuarea ivestigațiilor medicale.

Pietonul a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Municipiului Vatra Dornei, unde i s-a stabilit diagnosticul „traumatism lombar prin accident rutier”.

Conducătorul autoturismului Skoda a fost condus la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosarul de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de „vătămarea corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche