Primul dosar penal în vama Vicovu de Sus pentru un șofer ucrainean

Polițiștii de frontieră suceveni efectuează cercetări în cazul unui cetățean ucrainean care a condus un ansamblu rutier având un permis necorespunzător categoriei.

În data de 30 noiembrie 2022, în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus, județul Suceava, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în România, un cetățean ucrainean. Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, conducea un ansamblu rutier format din cap tractor marca MAN și remorcă, având plăcuțe de înmatriculare specifice Ucrainei.

La controlul de frontieră, împreună cu pașaportul și certificatele de înmatriculare, a prezentat un permis de conducere eliberat de autoritățile ucrainene. În urma verificărilor, colegii noștri au constatat că permisul bărbatului nu corespunde categoriei în care se încadrează ansamblul rutier pe care acesta îl conducea.

În cauză, polițiștii de frontieră suceveni au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persona al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei din care face parte vehiculul respectiv.
Mai nouă Mai veche