Prins la volan în ultima zi în care avea permisul suspendat, la Vârfu Dealului. Polițiștii i-au făcut dosar penal

Sâmbătă, 3 decembrie 2022, în jurul orei 00.30, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, pe DN 2E, pe raza localității Vârfu Dealului, comuna Pârteştii de Jos, au oprit pentru control autoturismul Volkswagen Tiguan înmatriculat provizoriu în Germania, care tracta o remorcă.

La volan a fost identificat Ovidiu B., de 36 de ani, din orașul Solca.

Solicitându-i-se conducătorului auto să prezinte documentele personale şi ale autovehiculului, aceasta a înmânat agentului de poliţie rutieră actul de identitate şi documentele autovehiculului, precum şi un certificat de grefă, declarând faptul că acest document ţine locul permisului de conducere.

S-a procedat la verificarea în bazele de date, ocazie cu care s-a stabilit faptul că șoferul posedă permisul de conducere, însă având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat pentru perioada 5 septembrie 2022 - 3 decembrie 2022, ca urmare a comiterii unei abateri rutiere.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”.
Mai nouă Mai veche