Șofer sub influența drogurilor oprit de polițiști în trafic, la Rădăuți

În perioada 30 noiembrie - 04 decembrie 2022 polițiștii au acționat zilnic pe drumurile publice, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și identificarea celor care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise. În cadrul acțiunilor au fost utilizate și aparatele Druger DrugTest 5000 intrate recent în dotarea polițiștilor, fiind efectuate testări pentru identificarea șoferilor care consumă substanțe interzise.

În cadrul acțiunilor au fost testați cu aparatele etilotest și drugtest peste 500 de conducători auto și au fost identificați mai mulți șoferi care s-au urcat băuți la volan, în toate cazurile fiind întocmite dosare penale și dispunându-se suspendarea dreptului de a conduce.
De asemenea, polițiștii au identificat și un șofer care a condus autoturismul fiind testat pozitiv cu substanțe psihoactive cu aparatul Druger DrugTest 5000.


Luni, 5 decembrie 2022, în jurul în jurul orelor 01:00, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului Rădăuți, în baza planului de acțiune dispus pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, polițitii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa pe strada Calea Bucovinei, conducătorul auto conformându-se semnalului, fiind identificat și legitimat un tânăr de 20 ani din comuna Horodnic de Sus.

S-a procedat la verificarea conducătorului auto cu privire la consumul de substanțe psihoactive, sens în care i-a fost înmânat șoferului un kit sigiliat de testare, în vederea recoltării salivei, iar cu ajutorul aparatului Druger Drugtest a fost executat testul la ora 01:03, aparatul indicând prezenta activă în organism a substanței MET (methamphetamine).

Șoferul a fost condus la sediul Spitalului Municipal Rădăuți și cu consimțământul său, i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii consumului de substanțe psihoactive.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. (2) din Codul Penal, ce va fi soluționat procedural de lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Compartimentul Rutier.
Mai nouă Mai veche