Soț reținut în arest după ce și-a bătut soția care apoi s-a izbit intenționat cu mașina într-un parapet, la Ilișești

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Șcheia au reușit documentarea unu caz deosebit, atât prin implicațiile la nivel uman dar și prin complexitatea cazuisticii din punct de vedere al răspunderii penale.
Ceea ce părea a fi un accident rutier ușor a dezvăluit drama unei familii în care faptele de violență puteau să ducă la un deznodământ tragic. După documentarea temeinică a cauzei și administrarea materialului probator, polițiștii au dispus reținerea soțului agresor, acesta fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

Totul a început în dimineața zilei de 12 decembrie 2022, la ora 07:00, când o femeie de 27 ani, din comuna Ilișești, a condus autoturismul pe DN 17, dinspre Ilișești spre Suceava, iar din motive inițial necunoscute, a pierdut controlul asupra vehiculului și a intrat în coliziune frontală cu un parapet metalic.

În urma accidentului, conducătoarea auto, care se afla singură în mașină, a suferit leziuni traumatice, iar autoturismul a fost avariat. Femeia a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l. De asemenea, acesteia i-au fost recoltate şi probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările au fost inițial desfășurate de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, prev. de art. 196 alin. (2), (3) din Codul penal.

Din primele verificări polițiștii au avut suspiciuni cu privire la modul de producere a accidentului rutier și natura evenimetului în sine, lipsa urmelor de frânare și starea psihofizică a femeii, determinându-i să lărgească spectrul cercetărilor.

După stabilizarea victimei și inițierea activităților investigative, cu respectarea garanțiilor procesuale dar și cu mult tact și abordare empatică, polițiștii au stabilit că femeia, mama a trei copii minori a avut un conflict cu soțul în seara precedentă (11 decembrie 2022, în jurul orei 19.30), fiind inclusiv agresată fizic. Pe fondul stării emoționale, femeia a încercat să își taie venele în dimineața zilei de 12 decembrie 2022, însă nu a putut realiza actul de automutilare, ulterior urcându-se în autoturism și provocând evenimentul rutier cu intenții suicidale.

În urma administrării probatoriului, prin ordonanța organelor de cercetare penale ale poliției judiciare s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de soțul femeii pentru săvârșirea infracțiunii de „violență în familie” prev. de art. 199 alin. (1) rap. la art. 193 alin. (2) C. pen., cu aplicarea disp. art. 44 C. pen.

Bărbatul a fost audiat în prezența apărătorului ales cu respectarea drepturilor procesual-penale, după care, prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției judiciare, polițiștii au dispus măsura reținerii, suspectul fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche