Transporturi de lemn fără acte depistate la Vadu Moldovei, Clit și Șaru Dornei

Miercuri, 7 decembrie 2022, la ora 10:15, patrula din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, acționând pe DC 10 din Vadu Moldovei a oprit pentru control autoutilitara Ford care era condusă de Mihai C., din comuna Cristești,  județul Iași, care transporta material lemnos.
Având în vedere faptul că șoferul auto nu a putut prezenta documente din care să reiasă proveniența materialului lemnos, iar în aplicația SUMAL 2 nu figura cu cod unic emis pentru utimele 72 de ore, acesta a fost condus la sediul Cantonului Silvic Ruși de pe raza comunei Forăști, unde în urma inventarierii de către lucrătorii silvici a reieșit un volum de 1,86 metri cubi lemn de foc esență salcâm în valoare de 400 lei.
Cantitatea de 1,86 metri cubi de lemn de foc esență salcâm a fost dată în custodie unui pădurar de la Ocolul Silvic Fălticeni, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010.


Miercuri, 7 decembrie 2022, în jurul orei 18:38, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Orașului Solca au interceptat pe strada Bliderița din satul Clit, comuna Arbore, o autoutilitară Mercedes Benz care transporta material lemnos.
S-a procedat la legitimarea conducătorului auto, pasagerului și controlul autoutilitarei, ocazie cu care s-a constatat că materialul lemnos nu deține aviz de însoțire a mărfii.
S-a procedat la verificarea autoutilitarei în cauză în aplicația SUMAL 2.0, ocazie cu care s-a constatat faptul că nu deține aviz pentru cantitatea de lemn transportată.
Autoutilitara a fost condusă la Ocolul Silvic Solca, iar în prezența unui lucrător din cadrul ocolului s-a procedat la măsurarea materialului lemnos, fiind identificată cantitatea de 2,97 metri cubi material lemnos, esență fag, în valoare totală de 514,8 lei.
Cantitatea de material lemnos a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Solca, iar șoferul autoutilitarei a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 lei. 
De asemnea, în urma controlului efectuat asupra autoutilitarei, s-a constatat că aceasta prezintă deficiențe majore la sistemul de iluminat, respectiv iluminatul sitemului de frânare nu funcționa, fapt pentru care s-a procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto, fiind totodată reținut certificatul de înamtriculare a autoutilitarei.


Tot miercuri, ora 18.00, în baza informațiilor obținute, lucrătorii Secției de Poliție Rurale Vatra Dornei împreună cu lucrătorii silvici din cadrul Ocolului Silvic Vatra Dornei au oprit pe raza comunei Șaru Dornei, pe drumul comuna Pârâul Rusului, o autoutilitară condusă de Gheorghe P.
Autovehiculul transporta lemn foc rășinoase specia molid, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de însoțire.
A fost verificat transportul în aplicația SUMAL CONTROL, constatându-se că nu a fost emis nici un aviz pentru numărul de înmatriculare al autoutilitarei.
Lucrătorii silvici din cadrul Ocolului Silvic Vatra Dornei au procedat la inventarierea materialului lemnos încărcat în mijlocul de transport, rezultând cantitatea de 2,86 mc lemn foc molid, în valoare de 469 lei.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar în cauză s-a dispus confiscarea cantității de material lemnos care a fost predată în custodie Ocolului Silvic Vatra Dornei, la sediul Cantonului Silvic Șaru Dornei.
Mai nouă Mai veche