Buletin de presă, 9 decembrie 2022 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La 08.12.2022 orele 20.20, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A pe raza localității, autoutilitara condusă de un bărbat de 31 de ani din comuna Voitinel, care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că bărbatul de 31 de ani transporta cantitatea de 4,37 mc material lemnos de esență molid.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 2.362,66 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 08.12.2022, în jurul orei 17:40, în timp ce conducea autoutilitara pe D.N. 15 din comuna Boroaia, un bărbat de 37 de ani din comuna Rădășeni a surprins și accidentat o localnică de 17 ani, angajată în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 08.12.2022, orele 12.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de un localnic de 26 de ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că numărul de înmatriculare provizoriu al autoturismului condus de bărbatul de 26 de ani este expirat din data de 15.07.2022, iar conducătorul auto nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat” și ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


În ziua de 08.12.2022, orele 18.20, un echipaj rutier din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe D.N.17 din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 25 de ani din comuna Ciprian Porumbescu.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 25 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categori auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La 09.12.2022, orele 00:10, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de un localnic de 30 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că, polița RCA a autoturismului condus de bărbatul de 30 de ani este expirată din data de 20.10.2022, motiv pentru care a fost sancționat contravențional, iar ca și măsură complementară s-a procedat la reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche