Transporturi ilegale de lemn depistate de polițiști la Putna și Vatra Moldoviței

Miercuri, 28 decembrie 2022, la ora 15.20, lucrătorii patrulei de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau serviciul de patrulare, pe raza comunei Putna, județul Suceava au oprit pentru control autoutilitara Mercedes Benz care circula pe DN 2H din localitate, transportând material lemnos și care era condusă de numitul Costică R., din comuna Voitinel, județul Suceava.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că transportă material lemnos, respectiv lemn foc fag, pentru care nu avea aviz de însoțire. Din acest motiv transportul a fost condus la Ocolul Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul unui tehnician silvic. În urma inventarierii materialului lemnos s-a stabilit faptul că în autoutilitară era transportată cantitatea de 1,36 metri cubi lemn foc fag în valoare de 235,28 lei.
Șoferul a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos a fost confiscat și a fost predat în custodia Ocolului Silvic Putna.


În aceeași  zi, la ora 16.10, lucrătorii patrulei de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau serviciul de patrulare, pe raza comunei Putna, județul Suceava au oprit pentru control, autoutilitara Mercedes Benz, care circula pe DN 2H din localitate, transportând material lemnos și care era condusă de Pavel S., din municipul Rădăuți, județul Suceava.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că transportă material lemnos, respectiv lemn foc molid, pentru care nu avea aviz de însoțire. Din acest motiv transportul a fost condus la Ocolul Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul unui tehnician silvic. În urma inventarierii materialului lemnos s-a stabilit faptul că în autoutilitară era transportată cantitatea de 2,57 metri cubi lemn foc molid în valoare de 313, 54 lei.
Bărbatul a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos a fost confiscat și a fost predat în custodia Ocolului Silvic Putna.


Tot miercuri, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Vama, postul de poliție Vatra Moldoviței, în timp ce efectuau atribuții de serviciu pe raza de competență, cât și a unei informații obținute, au oprit pe DJ 176, pe raza comunei Vatra Moldoviței, ansamblul format din cap tractor DAF și remorcă încărcată cu material lemnos. Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul că ansamblul era condus de către Marcel C., din Vatra Moldoviței. Acesta a prezentat, la solicitarea lucrătorilor de poliție documentele personale, ale mașinii dar și avizele de însoțire având înscrisă cantitatea de 12,3 metri cubi lemn rotund rășinoase, specia fag și mesteacăn cu un număr de 31 de piese respectiv avizul electronic emis la data de 28 decembrie 2022, ora 16:10, având înscrisă cantitatea de 17,0 mc lemn rorund specia molid, cu un număr de 8 piese.
Întrucât cu ocazia controlului existau suspiciuni cu privire la proveniența materialului lemnos cât și la cantitatea încărcată pe ansamblul, respectiv faptul că ar fi o cantitate mai mare decât cea înscrisă în cele doua avize, ansamblul a fost condus la depozitul de bușteni Dragoșa din cadrul Ocolului Silvic Vama pentru inventariere și clarificarea situației de fapt. Totodată s-a constatat că ansamblul era încărcat agabaritic și nu era asigurat corespunzător cu chingi.
Inventarierea nu a putut fi continuată deoarece pe ansamblu erau încarcate mai multe specii de material lemnos, dar și pentru că lemnul era subțire, astfel că s-a stabilit ca activitățile să fie reluate în ziua de 29 decembrie 2022.
S-a procedat la indisponibilizarea ansamblului în cauză și a cantității de lemn transportată, fiind predate în custodie șefului de depozit din cadrul Ocolului Silvic Vama.
Având în vedere faptul că transportul este unul agabaritic, a fost solicitată intervenția reprezentanților ISCTR la fața locului.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.