Un bărbat cu handicap locomotor a murit în incendiul care i-a cuprins casa, la Voievodeasa

La 9 decembrie 2022, la ora 09.20, autoritățile au fost sesizate prin 112 cu privire la faptul că arde o casă pe raza comunei Sucevița, satul Voievodeasa.

În urma deplasării la fața locului s-a constatat că în dormitorul unei locuințe a izbucnit un incendiu,  în urmă căruia a fost afectată camera și totodată a survenit decesul lui Ioan P., care era o persoană cu dizabilități motorii și care a fost găsit pe pat, carbonizat pe întreaga suprafață a corpului.

În jurul orelor 09.00, vecinii au observat că în zona locuinței bărbatului ieșea fum, motiv pentru care s-au deplasat la imobilul acestuia. După ce au deschis ușa de acces în locuință, Noe L. și VasileB. au pătruns în dormitor, loc în care au constatat că în zona patului se manifesta un incendiu. De asemenea, au observat că pe patul din încăpere se afla în poziția culcat bărbatul care nu prezenta semne vitale.

La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Rădăuți, care au localizat și stinst incendiul.

Proprietarul imobilului a fost identificat pe pat, prezentând urme de carbonizare în partea superioară a corpului.

În urma cercetării la fața locului, efectuată împreună cu lucrătorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Rădăuți s-a stabilit că cel mai probabil cauza incendiului a fost o țigară aprinsă lăsată nesupravegheată de proprietarul care ar fi adormit.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a circumstanțelor în care s-a produs decesul.
Mai nouă Mai veche