14 persoane ticsite într-un Volkswagen Golf, la Vama. Șoferul, băut, a rămas fără permis și i s-a întocmit dosar penal

La 26 ianuarie 2023, la ora 13.55, pe raza comunei Vama, județul Suceava, lucrătorii de poliție au observat autoturismul Volkswagen Golf circulând pe DN 17, pe sensul de mers dinspre Câmpulung Moldovenesc către Molid. Pentru că în interiorul autoturismului se aflau mai multe persoane decât numărul maxim prevăzut în certificatul de înmatriculare, s-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, ocazie cu care conducătorul auto s-a conformat.

La volan a fost ientificat Paul V., de 37 de ani, din Câmpulung Moldovenesc. După verificarea documentelor solicitate, s-a constatat că permisul de conducere, certificatul de înmatriculare, precum și polița RCA sunt valabile, însă cartea de identitate era expirată din data de 9 august 2022.

În continuare au fost legitimate restul persoanelor din autoturism, constatându-se că în interior se aflau un număr total de 14 pasageri (5 majori și 9 minori).

Dat fiind faptul că șoferul emana halena alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,17% alcool pur în aerul expirat. Cu privire la testare, bărbatul a refuzat să meargă la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, în vederea recoltării de probe biologice.

Astfel, în urma celor constatate, conducătorului auto i s-a adus la cunoștiință că în cauză se va întocmi un proces verbal de constatare a contravenției pentru conducerea autovehiculelor având o concentrație de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și pentru transportul în autovehicul a mai multe persoane decât numărul de locuri stabilite în certificatul de înmatriculare, proces verbal de constatare a contravenției pentru cartea de identitate expirată și o dovadă fără drept de circulație pentru permisul de conducere reținut, ocazie cu care a semnat atât procesul verbal de constatare a contravenției, cât și copia dovezii.

Șoferului i-a fost adus la cunoștiință în prealabil despre faptul că în cazul în care va conduce în următoarele 90 de zile autovehiculel pe drumurile publice începând cu data de 26 ianuarie 2023 va săvârși infracțiunea de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. (2), din Codul Penal.

În aceeași zi, la aproximativ 15 minute după încheierea documentelor, Paul V. a fost surprins din nou conducând autoturismul Volkswagen Golf, pe DN 17, pe sensul de mers Câmpulung Moldovenesc către Molid, fapt pentru care i s-a făcut din nou semnalul regulamentar de oprire, conducătorul autoturismului oprind la aproximativ 400 de metri de locul în care a fost oprit inițial. Și de această dată în interiorul autoturismului au fost identificate 14 persoane (5 majori și 9 minori).

Având în vedere acest aspect, conducătorul auto a fost condus la sediul Secției de Poliție Rurală Vama, rezultatul fiind de această dată de 0,08% alcool pur în aerul expirat. Cu privire la testare, bărbatul a refuzat din nou să meargă la Spitalul Municipal Câmpulung-Moldovenesc, în vederea recoltării de probe biologice.

Astfel, în urma celor constatate bărbatului i s-a adus la cunoștiință că în cauză se va întocmi un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. (2) din Codul Penal, precum și un proces verbal de constatare a contravenției pentru conducerea autovehiculelor având o concentrație de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și pentru transportul în autovehicul a mai multe persoane decât numărul de locuri stabilite în certificatul de înmatriculare și o dovadă fără drept de circulație pentru dovada fără drept de circulație, ocazie cu care acesta a semnat de luare la cunoștiință despre documentele înmânate. Totodată acestuia i s-a adus la cunoștiință și despre obligațiile pe care le avea și pe care le are în prezent, luând la cunoștiință pe baza de semnătură.

Având în vedere cele de mai sus, s-a dispus efectuarea de cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.