500 de polițiști de frontieră vor acționa zilnic în minivacanța de Ziua Micii Uniri pentru supravegherea şi controlul frontierei de stat

În perioada minivacanței prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Române, Poliția de Frontieră Suceava va acționa în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.

Atenția noastră este, în continuare, îndreptată către cele două puncte de trecere a frontierei de la nivelul județului Suceava.

În această perioadă, media zilnică a persoanelor care au tranzitat PTF Siret a fost de 5.500 – 6.000 de persoane, iar cea a mijloacelor de transport 2.000 din care 650 au fost camioane.

În ceea ce privește valorile de trafic în P.T.F. Vicovu de Sus, s-a înregistrat o medie zilnică de 1.000 – 1.200 de persoane cu 500 mijloace de transport, din care 100 au fost automarfare.

Referitor la timpii de așteptare pentru automarfare, în P.T.F. Siret, aceștia se încadrează în valorile normale, sunt 40 de minute pe sensul de intrare în România, respectiv 40 de minute pe sensul de ieșire din țară.

Menționăm faptul că, dacă situația o va impune, se va suplimenta personalul planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct.

În perioada 20 – 24 ianuarie 2023, la nivelul județului Suceava, zilnic, aproximativ 500 de poliţişti de frontieră desfăşoară, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

De asemenea, reamintim că pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat aplicaţia Trafic online, disponibilă pe pagina de internet a instituției. În această aplicaţie sunt afișați timpii de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, care pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului. Aceștia sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Poliția de Frontieră
Mai nouă Mai veche