A încercat să-i păcălească pe polițiști cu un nume fals după ce s-a speriat când a văzut mașina de poliție și a plecat în viteză de pe loc, la Câmpulung Molovenesc. I s-a făcut dosar penal pentru că avea permisul suspendat

Marți, 17 ianuarie 2023, în jurul orei 20.00, lucrătorii din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc, în timp ce își desfășurau atribuțiile de serviciu pe strada Calea Bucovinei, au observat un autoturism Mercedes Benz care a ieșit din benzinăria Socar. Întrucât la vederea autospecialei de poliție, conducătorul auto s-a panicat și plecat în viteză de pe loc, polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire, iar conducătorul autoturismului a oprit pe partea dreaptă a părții carosabile. 

Șoferul a prezentat pentru control doar certificatul de înmatriculare al autovehiculului, iar în legătura cu celelalte documente a precizat că nu le are asupra sa. Având în vedere aceste aspecte i s-a solicitat conducătorului auto să se legitimeze, ocazie cu care acesta a relatat că se numește Romică Ș., de 20 de ani, cu domiciliul în comunaVama, județul Suceava.

Au fost efectuate verificări în bazele de date însă, întrucât existau suspiciuni cu privire la identitatea persoanei, deoarece aspectul fizic din poză nu corespundea cu aspectul fizic al persoanei oprite, au fost efectuate verificări suplimentare, stabilind că persoana oprită este Ioan Ș., de 20 de ani, din comuna Vama. În legătură cu dreptul de conducere s-a stabilit că, tânărul figurează având dreptul de conducere „cu restricții - suspendat”.

A fost întocmit dosar penal cu privire la infracţiunea de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Totodată, a fost sancționat contravențional cu amendă în suma de 1.305 de lei.
Mai nouă Mai veche