Tânăr cu permisul suspendat, depistat la volan pe strada Slătioarei din Obcini

Miercuri, 18 ianuarie 2023, la ora 02:00, lucrătorii de poliție din cadrul Serviciului Rutier Suceava, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu pe raza municipiului Suceava, au observat în trafic un autoturism Citroen care se deplasa pe strada Slătioarei, fiind oprit prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei de poliție la intersecția dintre strada Slătioarei cu strada Viitorului.

La volan a fost identificat Vasile M., în vârstă de 25 de ani, din comuna Șcheia, judeţul Suceava.

Cu ocazia legitimării, conducătorul auto a precizat că nu are dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice întrucât are permisul de conducere reținut pentru comiterea altor infracțiuni la regimul rutier.

Având în vedere cele declarate, acesta a fost condus la sediul Poliției municipiului Suceava, ocazie cu care s-a procedat la verificarea lui în bazele de date a Poliției Române, unde s-a constatat faptul că cel în cauză figurează la rubrica drept de a conduce „cu restricţii - suspendat”.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest marca Drager, din dotarea Serviciul Rutier Suceava, rezultatul fiind negativ.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată”.
Mai nouă Mai veche