Buletin de presă, 17 ianuarie 2023 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 204.845 de lei aplicate de polițiști

În perioada 14-15.01.2023, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ, au organizat o acțiune pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, ocazie cu care au fost efectuate 566 de testări cu aparatul etilotest și aplicate 116 sancțiuni contravenționale în valoare de 34.425 de lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 7 permise de conducere, au retras 13 certificate de înmatriculare și au constatat 10 infracțiuni la regimul rutier.


În perioada 14-15.01.2023, Serviciul Rutier împreună cu formaţiunile rutiere din cadrul I.P.J. Suceava au organizat şi executat acțiuni, pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive, ocazie cu care au fost aplicate 269 de sancțiuni contravenționale în valoare de 170.420 de lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 39 permise de conducere, au retras 3 certificate de înmatriculare și au constatat 4 infracțiuni la regimul rutier.


Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La 16.01.2023, ora 16.15 Secția 8 Poliție Rurală Adâncata a primit spre punere în aplicare, mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeași zi de către Judecătoria Suceava, față de un bărbat de 62 ani, din comuna Mitocu Dragomirnei, condamnat la o pedeapsă de 2 ani 10 luni închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.
Bărbatul de 62 de ani a fost identificat de către polițiști la domiciliu, fiind reținut, escortat și încarcerat în Penitenciarul Botoșani.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 16.01.2023, în jurul orei 07.40, în timp ce conducea vehiculul pe DN 17, în localitatea Pojorâta, un bărbat de 67 de ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc a surprins și accidentat un bărbat de 83 de ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc, angajat în traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni, marcată și semnalizată corespunzător.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea pietonului, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La 16.01.2023, în jurul orei 19.05 în timp ce conducea autoturismul pe strada Grigore Alexandru Ghica din municipiul Suceava, la intersecția cu strada Zefirului, un bărbat a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de o femeie de 19 ani din comuna Mitocu Dragomirnei.
Din impact a rezultat rănirea conducătoarei auto, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 16.01.2023, ora 09.44, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier a oprit pentru control pe strada Tomsa Voda din orașul Solca, autovehiculul condus de un bărbat.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La 16.01.2023, ora 19.32, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe DN.2/H, pe raza localităţii Bădeuţi, autoturismul condus de un bărbat de 22 de ani din comuna Marginea.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 22 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La 17.01.2023, ora 01.45, o patrulă din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești, a oprit pentru control pe DJ178A, în localitatea Comănești, autoutilitara condusă de un bărbat de 66 ani din comuna Todirești.
Întrucât emana halenă alcoolică conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul find de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche