VIDEO Autocar de Botoșani cu 52 de români, răsturnat pe autostradă, în Italia, lângă Padova. 22 de persoane rănite. Pasageră: „Șoferul mergea un pic cam repede”

Un autocar în care se aflau 52 de români, printre care și copii, s-a răsturnat luni la prânz în Italia, pe autostrada dintre Padova și Bologna. Mai multe persoane au fost rănite și transportate la spital, două dintre ele cu elicopterele.

Potrivit ediției locale a cotidianului Corriere, autobuzul s-a răsturnat pe autostrada A13 din Padova, puțin după ora locală 13:00, după ce a lovit balustrada care mărginește drumul. Traficul pe autostradă a fost întrerupt timp de o oră și jumătate. Autobuzul plecase în această dimineață din Roma și se îndrepta spre România.

Din primele informații, dintre cei 52 de pasageri, toți de naționalitate română, au fost transportate la spital 22 de persoane, dintre care una cu cod roșu, patru cu cod galben și 17 cu cod alb, transmite ilgazzettino.it

Două dintre persoanele rănite au fost transportate la un spital din Padova cu elicopterul.

„Am plecat din Palermo și la Bologna s-au schimbat șoferii. Șoferul urma să lase câteva persoane în gara din Padova, de aceea a ieșit de pe autostradă. Mergea un pic cam repede. După ce ne-am răsturnat am ieșit afară prin geamurile care s-au spart”, a spus o pasageră citată de rotalianul.com.

Mai nouă Mai veche