Buletin de presă, 28 ianuarie 2023 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat și amenzi în valoare de 14.000 lei aplicate pentru două transporturi ilicite de lemn și cherestea

La data de 27.01.2023, ora 11:10, patrula Secției nr. 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au identificat într-o parcare de pe raza com. Vadu Moldovei, o autoutilitară ce era încărcată cu material lemnos.
S-a procedat la verificarea în bazele de date dacă există un cod aviz pentru autoutilitara depistată, rezultatul fiind negativ.
După aproximativ 5 minute, autoutilitara s-a pus în mișcare, fiind oprită de patrula de poliție pe raza localității Roșiori.
La volanul acesteia a fost legitimat un bărbat de 38 ani, din com. Baia, sat Bogata, jud. Suceava, care a prezentat pentru control documentele personale și ale autoutilitarei.
Legat de materialul lemnos transportat, șoferul a prezentat fotografia unui aviz emis la data de 27.01.2023, ora 11.20, aviz ce a fost emis de către o societate cu sediul în com. Cornu Luncii, jud. Suceava.
Având în vedere aspectele constatate și faptul că avizul prezentat nu atribuie legalitate transportului de material lemnos depistat, s-a solicitat sprijinul Ocolului Silvic Fălticeni, care în urma inventarierii, a stabilit faptul că în autoutilitara se află cantitatea totală de 3,366 m3 lemn fag, fără proveniență legală.
Astfel, în temeiul art. 19 alin. 2 lit a) din Legea 171/2010 s-a dispus sancționarea cu amendă a șoferului în sumă de 4000 lei, iar complementar, în temeiul art. 19 alin. 2 din Legea 171/2010, s-a dispus confiscarea fizică a cantități de 3,366 m3 lemn fag, în valoare de cca. 590 lei.
Materialul lemnos confiscat fiind depozitat și preluat în custodie de către OS Fălticeni.


Tot la data de 27.01.2023, ora 08:55, patrula Secției nr. 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control pe raza com. Vadu Moldovei, o autoutilitară ce transporta material lemnos, la volanul acesteia fiind legitimat un bărbat de 20 ani, din com. Mălini, sat Pâraie, jud. Suceava, care a prezentat pentru control documentele personale și ale autoutilitarei. Legat de materialul lemnos transportat, acesta a prezentat în format electronic, un aviz pentru cantitatea de 4,092 mc cherestea tivită brad.
S-a procedat la verificarea avizului în platforma SUMAL 2.0, de unde a rezultat că acesta este valabil, dar din fotografiile încărcate nu se distinge corespunzător încărcătura de material lemnos, existând suspiciunea că o parte din materialul lemnos transportat nu este trecut în aviz.
S-a solicitat sprijinul Ocolului Silvic Fălticeni, care în urma inventarierii, a stabilit faptul că 1,273 mc cherestea tivită brad este în plus față de cantitatea avizată.
Astfel, în temeiul art. 19 alin. 2 lit b) din Legea 171/2010 s-a dispus sancționarea cu amendă în sumă de 2000 lei, în temeiul art. 19 alin. 2 ind 2 lit. a) din Legea 171/2010 sancționarea cu amendă în sumă de 3000 lei și în temeiul art. 21 lit. d) din Legea 171/2010 sancționarea cu amendă în sumă de 5000 lei. Complementar, în temeiul art. 19 alin. 2 din Legea 171/2010, s-a dispus confiscarea fizică a cantități de 1,273m3 cherestea tivită brad, în valoare de 1.107 lei.
Materialul lemnos confiscat fiind depozitat și preluat în custodie de către OS Fălticeni.


Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La data de 27.01.2023 la ora 1800, Poliţia Municipiului Câmpulung-Moldovenesc a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie din mun. Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava cu privire la faptul că a fost agresată fizic de către fiul ei.
În urma verificărilor efectuate de către polițiști s-a constatat că în jurul orei 16.00, fiul femeii a ajuns la domiciliu în stare avansată de ebrietate și a început să facă scandal pe diverse motive.
La un moment dat acesta a devenit agresiv și a lovit-o pe mama lui, fără ca aceasta să sufere leziuni în urma agresiunii.
In cauza a fost completat formularul de evaluare a riscului și s-a constatat că s-a întrunit punctajul necesar pentru emiterea unui ordin de protectie provizoriu, acesta fiind emis pentru o perioadă de 5 zile începând cu data de 27.01.2023, agresorul fiind evacuat.
În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la infracţiunea de „Violență în familie”, faptă prev. şi ped. de art. 199, alin. 1, raportat la art. 193, alin.1 din Codul Penal


Dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului

La data de 27.01.2023, orele 19:45, patrula de poliție rutieră din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției Municipiului Fălticeni, în timp ce desfășura activități de control a traficului rutier pe raza localității Sasca Mică, com. Cornu Luncii, jud. Suceava, l-a depistat pe un șofer care a condus autoturismul pe D.J. 209 H.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, recoltându-i-se probe de sânge la Spitalul mun. Fălticeni.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prevăzută de art. 336 alin 1 din Codul Penal.


Mandat pus în executare de polițiști

La data de 27.01.2023, ora 20.16, la Poliția Orașului Frasin a fost transmis un Mandat de Executare a Pedepsei Închisorii, privind pe un bărbat din comuna Stulpicani, sat Negrileasa, județul Suceava, rămas definitiv prin Decizia Penală emisă de Curtea de Apel Suceava.
S-a constituit o echipă operativă, s-au efectuat verificări pentru identificarea bărbatului pe raza orașului Frasin și a comunei Stulpicani.
Persoana condamnată a fost identificată la domiciliu, iar ulterior s-a procedat la punerea în executare a mandatului, bărbatul fiind încarcerat și depus la Penitenciarul Botoșani.
Mai nouă Mai veche