Buletin de presă, 29 ianuarie 2023 - IPJ Suceava

Continuă acțiunile zilnice de control privind legalitatea transporturilor de material lemnos – Cherestea în valoare de peste 4000 lei confiscată de polițiști

La data de 27.01.2023, ora 16:35, polițiștii Secției nr. 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control pe raza com. Vadu Moldovei, o autoutilitară ce transporta material lemnos.
La volanul acesteia a fost legitimat un bărbat de 39 ani, din com. Cornu Luncii, jud. Suceasva, care a prezentat pentru control documentele personale și ale autoutilitarei. Legat de materialul lemnos transportat, acesta a declarat că nu deține documente de proveniență.
În continuare, autoutilitara a fost însoțită și predată în custodie OS Fălticeni.
În data de 28.01.2023, începând cu ora 08:00, personalul din cadrul Ocolului Silvic Fălticeni a procedat la inventarierea materialului lemnos și a stabilit faptul că în autoutilitară se află cantitatea de 5,502 mc cherestea tivită rășinoase.
Având în vedere cele constatate, polițiștii au procedat la sancționarea contravențională a șoferului, în temeiul art. 19 alin. 2 lit b) din Legea 171/2010, iar complementar au dispus confiscarea fizică a cantități de 5,502 mc cherestea tivită rășinoase, în valoare de cca. 4.800 lei.
Materialul lemnos confiscat a fost depozitat și preluat în custodie de către OS Fălticeni.


Un nou ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La data de 28.01.2023, ora 19.00, polițiștii Poliției Orașului Frasin, au fost sesizați direct de către un bărbat din comuna Ostra, jud. Suceava, cu privire la faptul că a fost agresat și amenințat de nepotul său.
În temeiul sesizării, poliție s-au deplasat în regim de urgență la fața locului și au constatat faptul că nepotul agresor locuiește în comuna Ostra, jud. Suceava împreună cu bunicii săi.
În seara de 28.01.2023, pe fondul consumului de alcool, nepotul a provocat scandal în locuință, l-a amenințat cu acte de violență pe bunicul său și l-a lovit.
Victima nu prezenta urme vizibile de violență și nu a solicitat intervenția unui echipaj de ambulanță la fața locului, dar a fost îndrumat spre Serviciul de Medicină Legală Suceava pentru obținerea unui certificat medico-legal.
Având în vedere cele sesizate a fost întocmit formularul de evaluare a riscului iminent asupra vieții și integrități victimei, ocazie cu care s-a stabilit că există risc iminent, constatare rezultată în urma verificărilor efectuate și a solicitării persoanei vătămate.
În urma celor constatate a fost emis un ordin de protecție provizoriu în care s-a dispus ca, începând cu data de 28.01.2023, ora 20.00, pe o perioadă de 5 zile, agresorul să părăsească temporar locuința situată în comuna Ostra, jud. Suceava și să păstreze o distanță minimă de 50 metri față de victima agresiunii.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Poliției Orașului Frasin, pentru a se stabili împrejurările comiterii faptei, în cauză întocmindu-se dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „violența în familie” și „amenințare”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 199 alin. (1) raportat la art. 193 alin. (1), art. 206 alin.1 din Cod Penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 și art. 38 alin. 1 din Codul penal, urmând a se dispune procedural.


Dosare penale la regimul rutier – Nu consumați alcool la volan!

La data de 29.01.2023, orele 00:15, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dolhasca au acționat pentru creșterea gradului de siguranță publică pe raza orașului, iar cu această ocazie au oprit în trafic pe raza localității Budeni, Oraș Dolhasca pe un șofer care conducea autoturismul, acesta fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șoferul a fost transportat la Spitalul Municipal Fălticeni în vederea prelevării de probe biologie pentru stabilirea alcolemiei.
Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dolhasca s-au sesizat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 urmând a fi formulate propuneri procedurale prin unitatea de parchet competentă.


La data de 28.01.2023, orele 17.20, polițiștii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului rutier, pe raza comunei Frătăuții Noi, pe DJ 178C Frătăuții Noi, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat în vârstă de 46 de ani, din comuna Frătăuții Noi, jud. Suceava.
S-a procedat la testarea șoferului cu aparatul alcooltest din dotare, rezultatul fiind 0.96 mg/l alcool în aer expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice în vedere stabilirii alcoolemiei.
Cercetările vor fi continuate de către polițiștii Postului de Poliție Frătăuții Noi, cu privire la infracțiunea de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice” fapte prev. și ped. de art. 336 alin.1 din Codul Penal.


Mandat pus în executare de polițiști – Persoană urmărită la nivel național identificată de polițiști

La data de 28.01.2023, în baza mandatului de executare a pedepsei emis de către Judecătoria Suceava, județul Suceava la data de 23.12.2022, în dosarul penal privind pe un bărbat din sat/com. Pătrăuți, jud. Suceava, condamnat să execute o pedeapsă de 5 (cinci) ani și 8 (opt) luni închisoare și în baza unor informații obținute, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești, au depistat persoana condamnată în proximitatea locuinței sale. Bărbatul a fost reținut conform mandatului de executare al pedepsei.
S-a constituit echipa din polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești, care au condus condamnatul la Penitenciarul Botoșani, unde a fost depus și încarcerat.
Bărbatul figura urmărit la nivel național din data de 23.12.2022.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 28.01.2023, ora 15.55, un tânăr în vârstă de 19 ani din oraș Cajvana, jud. Suceava, a condus autoturismul pe DJ 178D, pe raza orașului Cajvana, din direcția localității Soloneț către centrul orașului Cajvana, iar la un moment dat, într-o curbă spre stânga, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a intrat pe sensul opus de circulație, lovind cu partea din față a autoturismului gardul unei locuințe din oraș Cajvana, jud. Suceava.
În urma producerii accidentului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului autoturismului.
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. art. 196 alin. (2), rap. la art. 194 alin. (1) lit. b) din Codul Penal.


La data de 28.01.2023, în jurul orei 14:15, o femeie de 39 ani, din comuna Udești, jud. Suceava, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe D.J. 208 A din direcția loc. Bosanci către loc. Udești, la intrarea în loc. Luncușoara, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a intrat într-un stalp din beton aflat pe marginea drumului. În autoturismul implicat se mai afla o pasageră de 39 ani, care în urma impactului a suferit leziuni ușoare.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care a fost condusă la Spitalul Județean de Urgență Suceava, în vederea recoltării de mostre biologice.
Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”Vătămare corporală din culpă”, prev și ped. de art. 196, alin. 2, 3 din CP.
Mai nouă Mai veche