Buletin de presă, 3 ianuarie 2023 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 02.01.2023, ora 09:40, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau activitați specifice de serviciu pe raza comunei Bilca, județul Suceava, au depistat o autoutilitară care circula pe DJ 178 C, condusă de un bărbat din com. Bilca, jud. Suceava, care transporta lemn de foc specia fag, fără aviz de însoțire.
Față de cele constatate, mijlocul de transport a fost însoțit de către echipajul de poliție la depozitul aparținând Ocolului Putna, unde cu spijinul personalului silvic, s-a procedat la invenatarierea materialului lemnos transportat ilegal, rezultând o cantitate totală de 3,12 mc „lemn foc fag”, în valoare totală de 539,76 lei.
Șoferul a fost sancționat contravențional, conform art. 19 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodie Ocolului Silvic Putna.


Un nou ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La data de 02.01.2023, ora 16:13, polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către o femeie din sat/com Straja, jud. Suceava, cu privire la faptul că soțul său a agresat-o fizic.
Polițiștii s-au deplasat cu operativitate la fața locului și s-a constatat că la data de 02.01.2023, în jurul orei 16:00, femeia se afla la locuința de domiciliu situată în sat/com. Straja, jud. Suceava împreună cu soțul său, iar pe fondul fondul unui conflict spontan bărbatul a agresat-o fizic, lovind-o.
De asemenea, ulterior altercației, bărbatul a amenințat-o cu acte de violență pe soția sa.
A fost întocmit formularul de evaluare a riscului, iar prin prisma răspunsurilor oferite de cătrefemeie, s-a constatat faptul că există risc iminent, fapt pentru care în cauză a fost emis ordin de protecție față de agresor, pe o perioadă de 5 zile, agresorului fiindu-i impuse ca măsuri de protecție, păstrarea unei distanțe minime de 200 de metri față de soția sa și cei 3 copii minori și față de reședința temporară declarată de către persoana vătămată.
În cauză s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiuniilor de „violență în familie”, faptă prev. și ped. de art. 199 alin (1) comb. cu art. 193 alin. (1) și „amenințare” faptă prev. și ped. de art. 206 alin (1) din Codul Penal.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 02.01.2023, în jurul orelor 08.27, un bărbat în vârstă de 55 de ani, din Mun. Suceava, jud. Suceava, conducând un moped electric, pe DN 2H în orș. Milișăuți, având direcția de deplasare spre Mun. Sucava, a intrat în coliziune cu un atelajul hipo condus de către un bărbat în vârstă de 86 de ani din com. Grănicești.
În urma impactului, conducătorul mopedului electric a fost proiectat pe părtea carosabilă, suferind leziuni ușoare.
Conducătorul mopedului electric, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, acesta fiind transportat la Spitalul Județean Suceava, unde i-a fost prelevată o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătorul atelajului hipo, a fost de asemenea testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind transportat la Spitalul Municipal Rădăuți unde i-a fost recoltată de asemenea o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată s-a constatat că bărbatul de 55 ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere ”, fapte prev. şi ped. art. 196 alin. (2) rap. la art. 194 alin. (1) lit. b), și art. 335, alin. (1) din Codul Penal.


Șofer reținut pentru infracțiuni la regimul rutier – Nu consumați alcool la volan!

La data de 02 ianuarie 2023, în jurul orei 2305, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei, în timp ce se afla în serviciul de patrulare şi control al traficului rutier pe strada Unirii din municipiul Vatra Dornei, acționând în baza planului de acțiune pe linie de consum de alcool și substanțe psihoactive, a oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat din comuna Dorna Arini, iar în urma interogării bazelor de date la care are acces Poliția Română, a reieșit că are permisul de conducere ANULAT.
Deoarece prezenta halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilometru, rezultând o concentrație de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul mun. Vatra Dornei, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge.
Având în vedere cele constatate a fost întocmit dosar de cercetare penală, conform art. 335 alin. 2 și art. 336 alin. 1 din Cod Penal iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.
În urma administrării probatoriului, prin ordonanţa organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din data de 03.01.2023 s-a dispus reţinerea suspectului pe o durată de 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche