Buletin de presă, 31 ianuarie 2023 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 275.535 de lei aplicate de polițiști

În perioada 27.01.2023 - 29.01.2023, Serviciul Rutier împreună cu formaţiunile rutiere din cadrul I.P.J. Suceava au organizat şi executat acțiuni pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive, ocazie cu care au fost aplicate 453 de sancțiuni contravenționale în valoare de 275.535 de lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 65 de permise de conducere, au retras 18 certificate de înmatriculare și au constatat 5 infracțiuni la regimul rutier.


Material lemnos confiscat de polițiști

În data de 27.01.2023 și în data de 30.01.2023, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au acționat pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, a delictelor silvice și a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos, ocazie cu care au fost verificați 2 operatori economici și aplicate 3 sancțiuni contarvenționale în valoare totală de 3.000 de lei.
În cadrul acțiunilor polițiștii au confiscat cantitatea de 48,836 mc material lemnos în valoare de 41.884,32 de lei.


La data de 30.01.2023, o patrulă din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei a planificat și executat un control pe linia evidențierii și debitării materialului lemnos la o societate comercială de pe raza localității, ocazie cu care s-a identificat cantitatea de 18,664 mc material lemnos, pentru care administratorul societății nu a putut prezenta documentele justificative de proveniență.
Administratorul societății a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 2.990,47 lei a fost confiscat.


Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de către polițiști

La data de 30.01.2023, orele 17:30, Secția 4 Poliție Rurală Gălănești a primit spre punere în aplicare, mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeași zi de către Judecătoria Rădăuți, față de un bărbat de 27 ani din comuna Putna, condamnat la o pedeapsă de un an și șapte luni închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de ,,ucidere din culpă”, și ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Bărbatul de 27 de ani a fost identificat de către polițiști pe raza localității, fiind reținut, escortat și încarcerat la Penitenciarul Botoșani.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 30.01.2023, în jurul orei 07.50, în timp ce conducea autovehiculul pe raza localității Valea Putnei, un bărbat de 57 de ani a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 30.01.2023, în jurul orelor 15:07, în timp ce conducea autoturismul pe DJ208D, din direcția localitatea Mitocași către municipiul Suceava, la intersecția cu DJ208U, un bărbat de 66 de ani a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar pe drumul cu prioritate de un bărbat de 35 de ani.
Din impact a rezultat rănirea a doi pasageri din autoturismul condus de bărbatul de 35 de ani, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 30.01.2023, orele 08.00, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de o femeie de 21 de ani din comuna Sucevița.
În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că autorizația provizorie de circulație pentru autoturismul condus de femeia de 21 de ani, este expirată.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.


În ziua de 30.01.2023, în jurul orelor 10.35, un echipaj rutier din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe strada Podului din localitate, autoutilitara condusă de un localnic de 41 de ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 41 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără mpermis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche