Neculai Roșca, donație de carte pentru Biblioteca USV

Luni, 30 ianuarie 2023, fondul de carte al Bibliotecii USV s-a îmbogăţit cu importante volume, oferite direct de autori sau transmise de către prieteni ai universităţii sucevene.

Jurnalistul şi scriitorul Neculai ROŞCA a adus, pentru fondul de Carte Veche şi Colecţii Speciale al Bibliotecii universitare, cele 15 volume ale romanului À la recherche du temps perdu, de Marcel Proust, apărute la Editura Gallimard, în perioada 1919-1927. Volumele au făcut parte din biblioteca personală a doamnei învăţătoare Ana ŞORODOC, din Vicovu de Jos, în prezent pensionară, fostă absolventă a Facultăţii de Litere de la Institutul de Învăţământ Superior Suceava, omul care i-a îndrumat primii paşi către cunoaşterea literelor cunoscutului jurnalist sucevean, membru al Uniunii Scriitorilor Bucovineni.

Totodată, domnul Neculai ROŞCA a donat Bibliotecii USV şi volume semnate în calitate de autor: Consemnat (2018), Lapte şi miere (2019), Kalimera (2020), Carantina (2020), O lume minunată (2021), Umbre (2022) și Poveştile de luni (2022), apărute la Editura Iuni Smart, Vicovu de Jos.

De asemenea, colectivul Bibliotecii universitare a avut plăcerea întâlnirii cu scriitoarea Nicole VASILCOVSCHI, suceveancă stabilită în China, care ne-a oferit volumul de versuri intitulat Lampioane de cuvinte, apărut la Editura PAVCON, Bucureşti, în anul 2020, cu o prefaţă de Alexandru Ovidiu VINTILĂ, membru al Uniunii Scriitorilor din România, preşedinte al Societăţii Scriitorilor Bucovineni şi redactor şef al revistei Bucovina Literară.
Mai nouă Mai veche