Buletin de presă, 4 ianuarie 2023 - IPJ Suceava

Dosar penal pentru conducere fără permis

La data de 03.01.2023, ora 14:55, polițiștii din cadrul S.P.R.1 Vadu Moldovei, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au obținut o informație cu privire la faptul că o femeie conduce autoturismul pe drumurile publice, fără a deține permis de conducere.
Astfel, pe raza com/sat Bogdănești, strada Plopi, la intersecția cu drumul ce face accesul la Mănăstirea Bogdănești, jud. Suceava a fost oprit pentru control autoturismul în cauză, stabilindu-se că este condus de către o femeie de 23 ani din com. Râșca, sat Buda.
Fiindu-i solicitat permisul de conducere, aceasta a precizat că nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.
S-a procedat la testarea cu aparatul alcooltest a conducătoarei auto, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 Cod Penal, ce va fi soluționat procedural de lucrătorii P.P Bogdănești.


Nu consumați alcool la volan!

La data de 03.01.2023, ora 08.25, lucrătorii de poliţie din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama, aflaţi în executarea unei acţiuni pe linie rutieră au oprit pentru control autoturismul la volanul acestuia aflându-se un bărbat din com. Pîncești, jud. Bacău.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest Drager, rezultatul fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În continuare, șoferul a fost condus la Spitalul municipal C-lung. Moldovenesc unde, după ce şi-a dat acordul în scris, i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Având în vedere aspectele constatate, a fost întocmit dosar penal, urmând a fi efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. (1) din Codul Penal.


La data de 03.01.2023, orele 19:22, lucrătorii Poliției Orașului Siret au fost sesizați prin SNUAU 112 despre faptul că pe str. 9 Mai din orașul Siret, a avut loc un accident rutier, mai exact un autoturism a ieșit în afara parții carosabile și a intrat într-un gard, rezultând pagube materiale.
La fața locului a fost identificat autoturismul și șoferul acestuia, bărbatul fiind testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,30 mg/l alcool in aerul expirat. Șoferul a fost condus la Spitalul de Boli Cronice Siret unde i-au fost recoltate doua probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 din Codul Penal.
Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Formațiunii Rutiere Siret, cauza urmând a fi soluţionată procedural.
Mai nouă Mai veche