VIDEO Profanarea de morminte din cimitirul penticostal Bodnăreni, posibil acte de teribilism al unor adolescenți

Luni, 2 ianuarie 2023, la ora 10:44, echipajul format din lucrători de la Postul de Poliție Iaslovăț și Poliția Oraș Cajvana au fost sesizat prin apelul unic de urgență 112 de către Viorel A., din comuna Arbore, județul Suceava, despre faptul că în cimitirul penticostal din satul Bodnăreni, comuna Arbore , județul Suceava, sunt mai multe cruci care prezintă urme de distrugere.

În baza sesizării, la fața locului s-au depalasat polițiștii de serviciu, însoțiți de tehnicianul criminalist din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți.

Cu ocazia cercetărilor, s-a stabilit faptul că în data de 2 ianuarie 2023, în jurul orelor 10:35, Viorel A. s-a deplasat la cimitirul penticostal de pe raza satului Bodnăreni, acesta fiind persoana care administrează cimitirul. Ajungând la fața locului a constatat că mai multe pietre funerare de pe morminte au fost împinse.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că în perioada 26 decembrie 2022 - 2 ianuarie 2023 persoane necunoscute au pătruns în curtea cimitirului penticostal Bodnăreni, unde prin împingere au distrus pietrele funerare. Din datele furnizate de către administratorul cimitirului rezultă că în perioada anterioară a văzut în zonă mai mulți adolescenți, fiind posibil să fie vorba despre un act de teribilism juvenil.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de profanare de morminte și distrugere.
 
Mai nouă Mai veche