Buletin de presă, 5 ianuarie 2023 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La data de 04.01.2023, ora 23:00, polițiștii Poliției orașului Frasin, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare, control și supraveghere al traficului rutier pe raza com. Ostra, sat. Ostra, DJ 177A, județul Suceava, care au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire pentru control unui autoturismu al cărui șofer nu s-a conformat, motiv pentru care polițiștii au procedat la urmărirea acestuia în trafic, având semnalele acustice și luminoase în funcțiune.
După parcurgerea distanței de aproximativ 2 km, pe DJ 177A, spre Stulpicani, conducătorul s-a conformat, oprind autoturismul pe partea dreaptă a sensului de mers.
În continuare, s-a procedat la legitimarea conducătorului auti în persoana unui bărbat 49 ani, domiciliat în sat/com. Ostra.
S-a constatat faptul că șoferul emana halenă alcoolică, fapt pentru care, cu acordul acestuia a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Secția de Urgență a Spitalului Gura-Humorului, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Fiind verificat în bazele de date ale poliției, s-a stabilit faptul că șoferul nu figurează cu dreptul de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările de către lucrătorii Poliției orașului Frasin, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336, alin. (1) din Codul Penal și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. (1) din Codul Penal, urmând a se face propunere procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.


La data de 04.01.2023, orele 17:30, polițiștii Secției nr.13 Poliție Rurală Bălcăuți în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza loc. Călinești, comuna Șerbăuți, jud. Suceava, pe drumul public neclasificat, au identificat și oprit cu semnalele acustice și luminoase autoturismul condus de către un bărbat din com. Șerbăuți, sat Călinești, jud. Suceava.
În urma verificării bazelor de date, s-a constatat că șoferul nu posedă permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.
Persoana în cauză a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1 din Codul penal.


La data de 04.01.2023, orele 19:45, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei, în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe DJ 155P, pe raza loc. Fântâna Mare, jud. Suceava au oprit pentru control autoturismul la volanul căruia se afla un se afla o persoană de sex masculin.
Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că șoferul emana halenă alcoolică, fapt pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prevăzută de art. 336, alin. 1, din Codul Penal, ce va fi soluționat procedural de lucrătorii P.P. Fântâna Mare.


Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La data de 04.01.2023, o femeie din municipiul Rădăuţi, judeţul Suceava, a apelat SNUAU 112, reclamând faptul că în timp ce se afla la domiciliu împreună cu cele două fiice minore ale sale, soțul a început să facă scandal și le-a alungat din locuința comună.
În urma verificărilor efectuate, s-a constat că la data de 04.01.2023, orele 17.30 femeia se afla la domiciliu împreună cu cele două fiice minore ale sale, timp în care soțul a venit acasă în stare de ebrietate și a început să facă scandal, alungându-le din locuința comună.
În urma întocmirii formularului de evaluare a riscului, s-a constatat că există risc iminent, fiind emis un ordin de protecţie provizoriu pe o perioadă de 5 zile, începând cu data de 04.01.2023.
De asemenea, bărbatul a fost sancționat contravențional conf Legii 61/1991.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 04.01.2023, în jurul orelor 08:50, un bărbat de 70 ani din municipiul Botoșani a condus autoturismul pe DN29, jud. Suceava, din direcția Salcea către Dumbrăveni și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către o femeie de 45 ani din comuna Dumbrăveni, jud. Suceava.
În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto de 45 ani și a unei pasagere de 41 ani din autoturismul condus de către aceasta
Conducătorii auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, în ambele cazuri.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” faptă prev. de art. 196 alin. (2) , (3) și (4) din Codul Penal.


La data de 04.01.2023, ora 18:05, un bărbat de 58 ani, din com. Fântâna Mare, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe D.N2E în afara localității Cornu Luncii, din direcția Gura Humorului către Spătărești, a surprins și accidentat mortal cu partea dreapta față a autoturismului pe un bărbat de 48 ani din loc. Bogdana, jud. Vaslui, care se deplasa în calitate de pieton din sens opus, pe partea stângă a părții carosabile, fără să aibă aplicate pe îmbrăcăminte elemente fluorescent-reflectorizante.
Conducătoarul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la Spitalul Mun. Falticeni s-au recoltat probe de sange.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”ucidere din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 192 alin. 1 și 2 C.P.
Mai nouă Mai veche