Ce trebuie să știe un începător despre asigurările auto



Atunci când cumperi o asigurare auto pentru prima dată, este vital să înțelegi ce reprezintă această poliță, ce acoperă, cum funcționează, de care ai nevoie și de la cine să o iei. Asigurarea auto te poate proteja împotriva pierderilor financiare după ce ai cauzat un accident pe drum sau în afara acestuia.

În plus, asigurările auto sunt obligatorii, deci orice șofer și posesor de autoturism ar trebui să-și încheie o asemenea poliță pentru a fi pe drumul cel bun.

Mai pe scurt, este crucial să ai încheiată o asemenea asigurare, deoarece te scutește de multe neplăceri. Cu toate acestea, lumea asigurărilor poate fi tare complicată. Să înțelegi cum te acoperă un asemenea contract, ce înseamnă să faci o cerere pentru a încheia o poliță de genul, cât de multă acoperire îți oferă și cât de mult costă sunt aspecte care îți pot da adevărate bătăi de cap.

Ce înseamnă și ce oferă o asigurare auto

Asigurarea auto te protejează pe tine și pe familia ta împotriva pierderilor financiare în eventualitatea unui accident care a dus la leziuni corporale sau daune asupra proprietății. O asigurare auto poate varia în funcție de nevoile tale ca șofer. O astfel de poliță poate include asigurare de răspundere civilă, asigurare cuprinzătoare sau asigurare de coliziune, de protecție personală în caz de rănire sau de acoperire a reparațiilor asupra propriei mașini.


Anumiți factori pot avea impact asupra costului unei asigurări auto. Vârsta, locația, modelul autoturismului, dar și profilul șoferului trebuie luate în considerare atunci când vrei să cumperi un asemenea serviciu pentru a te acoperi cât mai bine în caz de incidente nefericite pe drum sau în afara acestuia.

O asigurare auto este un contract între o firmă de asigurări și cel asigurat

Un asemenea act presupune ca tu ca asigurat să plătești o anumită sumă lunar sau anual pentru polița pentru care ai optat.

În schimb, firma de asigurari se pune de acord să plătească costurile aferente în cazul cheltuielilor și reparațiilor necesare referitor la accidentele acoperite, atunci când ceri o revendicare. O astfel de solicitare este ca o cerere formală pe care asiguratul o înaintează către firma sa de asigurări pentru a primi compensație pentru toate pierderile ce îi sunt acoperite prin contract.

Nevoile și situația ta ca șofer determină care este cea mai potrivită poliță de asigurare în cazul tău. Așadar, în funcție de tipul de poliță pentru care ai optat, asigurarea ta poate să acopere daune auto, cheltuieli medicale sau/și daune asupra proprietății pentru tine personal și pentru terțe părți.

Accidente pot avea loc oricând și oricum, indiferent că ești șofer începător sau șofer experimentat cu ani de condus la activ. Dar fie că este vina ta sau nu, este esențial să ai protecția necesară care să te pună la loc sigur împotriva potențialelor cheltuieli necesare care pot ustura la buzunar.


Mai nouă Mai veche