Două școli din județul Suceava primesc fonduri pentru digitalizare printr-un proiect pilot

Două școli din județul Suceava, Școala Gimnazială Panaci și Școala Gimnazială Hârtop, se numără printre cele opt școli din România care vor beneficia de fonduri europene pentru digitalizare, în valoare de aproximativ 30.000 de euro, ca urmare a unui proiect pilot inițiat de vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, eurodeputatul Victor Negrescu. 

Granturile obținute de cele două școli din comunele Panaci și Hârtop vor permite unităților de învățământ să investească în infrastructura tehnologică și digitală, să desfășoare module de formare pentru profesori și elevi sau să ofere acces la conținut digital de calitate cursanților și sunt disponibile ca urmare a inițiativei europarlamentarului român.

Proiectul pilot la care au aplicat cele două școli din județul Suceava are o valoare totală de 2,4 milioane de euro. Din aproximativ 300 de aplicații, în total, circa 100 instituții de învățământ din Uniunea Europeană vor obține finanțare. De proiectul Learning from the Extremes (https://learningfromtheextremes.eu) vor beneficia 500 de profesori și 6000 de elevi din zece țări.
Mai nouă Mai veche