FOTO Polițiștii au făcut ravagii, sâmbătă, pe străzile din Suceava: 20 de permise reținute, patru mașini indisponibilizate, 164 de amenzi aplicate, patru dosare penale întocmite

Sâmbătă, 21 ianuarie 2023, în intervalul orar 15:00-22:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroului Drumuri Naționale și Europene – IPJ Suceava, împreună cu cei din cadrul Biroului Rutier Suceava, Formațiunea Rutieră Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Fălticeni, Vicovu de Sus și Rădăuți, au organizat și desfășurat, o acțiune preventiv-reactivă cu efective mărite, pe raza de competență a Poliției Municipiului Suceava și a localităților arondate municipiului.

Acțiunea s-a desfășurat cu cooptarea echipajelor de poliție de la nivelul altor subunități, forțele sporite fiind concentrate în zona municipiului Suceava și a comunelor arondate, fiind efectuate 20 de puncte fixe dar și activități în trafic și perieri concentrice pe drumurile secundare.

Acțiunea s-a desfășurat în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc ridicat de producere a accidentelor în scopul depistării, identificării şi tragerii la răspundere a tuturor celor care încalcă normele privind circulația pe drumurile publice.

Urmare a activităților desfășurate nu s-au înregistrat evenimente rutiere iar cei 24 de polițiști rutieri angrenați au reușit să identifice la timp și să sancționeze contravențional sau prin întocmirea de dosare penale pe cei care au pus în pericol siguranța rutieră încălcând legislația în vigoare.
  • În cadrul acțiunii au fost realizate 162 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.
  • Au fost aplicate 164 de sancțiuni contravenționale în valoare de 75.617 lei și au fost reținute 20 de permise de conducere.
  • Totodată, au fost retrase 18 certificate de înmatriculare, pentru lipsă ITP, lipsă RCA, defecțiuni tehnice dar și pentru lipsa licenței de transport.
  • Au fost indisponibilizate 4 autovehicule și au fost constatate în flagrant 4 infracțiuni la regimul rutier (conducere sub influența alcoolului și conducere vehicule fără permis de conducere).
Exemple:

În ziua de 21.01.2023, în jurul orelor 15.15, echipajul de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului – Compartimentul Rutier, în timp ce executa serviciul de control şi supraveghere a traficului rutier pe str. Humorului, din com. Șcheia, jud. Suceava, fiind angrenați în acțiunea pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, a oprit pentru control un microbuz care se deplasa din direcţia or. Gura Humorului spre mun. Suceava.
Cu ocazia controlului, la volan a fost depistat un bărbat de 25 ani, din Republica Moldova.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta permisul de conducere s-a procedat la efectuarea de verificări în baza de date, ocazie cu care s-a constatat faptul că șoferul are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe teritoriul României din data de 25.10.2022, pentru săvârșirea unei alte infracțiuni la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul cu permis neconform categoriei.
S-a întocmit dosar penal cercetările fiind continuate de către polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.
De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor art. 7 alin. 2 din Legea 38/2003 întrucât a efectuat transport rutier public de persoane fără autorizație, iar vehiculul a fost indisponibilizat.


La data de 21.01.2023, orele 15:07, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava, aflându-se în acțiunea dispusă de Serviciul Rutier, pe str. Humorului, din comuna Șcheia, județul Suceava, au oprit în trafic un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 35 ani, domiciliat în mun. Suceava, județul Suceava
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, la orele 15:10 s-a procedat la testarea acestuia cu etilometrul, rezultatul fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aer expirat.
Având în vedere cele constatate, șoferul a fost condus la UPU Suceava, unde i s-au recoltat 2 mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea uni vehicul sub influența alcoolului”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin.1 din Codul Penal.


Reamintim că astfel de acțiuni vor continua în diferite zone ale județului, pe toată perioada minivacanței acţionând zilnic 25 de autospeciale de poliție rutieră, dintre care 8 autospeciale de poliţie rutieră cu aparate radar. De asemenea, se acționează cu 20 aparate etilotest și 8 aparate Dragger Drugtest pentru identificarea șoferilor care consumă alcool sau substanțe interzise.

Conducătorilor de autovehicule le recomandăm următoarele:
  • înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului.
  • nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!
  • nu consumaţi alcool sau droguri şi vă urcaţi la volan!
  • adaptaţi în permanenţă viteza la condiţiile de drum!
  • verificați traseul de deplasare și asigurați-vă că autoturismul este echipat corespunzător în condițiile în care situația meteo este oscilantă, în orice moment în anumite zone putând fi prezente precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare.
Mai nouă Mai veche