Poliția de Frontieră susține că au scăzut timpii de așteptare în vămile Siret și Vicovu de Sus

Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava a anunțat că în Punctele de Trecere a Frontierei Siret și Vicovu de Sus traficul pentru autoturisme şi automarfare se desfăşoară în condiţii de normalitate, fără a se înregistra timpi de aşteptare.

În perioada 24 decembrie 2022 - 2 ianuarie 2023, prin cele două puncte de trecere a frontierei de la nivelul județului Suceava au tranzitat aproximativ 58.000 de persoane cu peste 19.000 de mijloace de transport, dintre care 6.500 au fost automarfare. Din numărul total de persoane, 44.000 au fost cetățeni ucraineni.

În perioada analizată, polițiștii de frontieră suceveni au constatat în punctele de trecere a frontierei mai multe infracțiuni, vorbim de conducere fără permis, conducere a unui autovehicul de către o persoană al cărei drept de conducere a fost suspendat, uz de fals, tăinuire.

Polițiștii de frontieră au acționat alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă.

Astfel, în această perioadă, la nivelul județului Suceava, zilnic, peste 500 de polițiști de frontieră au desfășurat activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

Menționăm faptul că acolo unde situația a impus-o, a fost suplimentat numărul de lucrători pe arterele de control, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului de trecere, totodată fiind luate măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat.

În continuare recomandăm, consultarea aplicaţiei Trafic online, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei, unde sunt afișați timpii de aşteptare în punctele de trecere a frontierei.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.