Spitalul Județean Suceava, acuzat că solicită documente inutile pentru consultațiile în ambulatoriu

Un pacient al Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a trimis un mesaj pe adresa de email a redacției prin care ne aduce la cunoștință o practică, pe care o consideră nelegală, la ambulatoriul unității medicale.

Pacientul susține că Spitalul Județean nu ar trebui să solicite copii după actul de identitate sau cuponul de pensii.

„Poate fi de interes pentru opinia publică una din practicile spitalului și cum plimbă bolnavii după, ce să vezi, copii de buletin si cupon de pensii.
În anul 2023, trăim în lumea digitala. Nu și ambulatoriul integrat din Spitalul Județean Suceava care cere copii ale documentelor (buletin, cupon de pensii) pentru realizarea consultațiilor. Ce să mai zici că este și ilegal, conform legii, ca instituțiile publice să mai ceară copii după acte emise de alte instituți”
, se arată în mesajul primit la poșta redacției, însoțit de o fotografie cu lista actelor solicitate la unitatea medicală.

Pacientul consideră că spitalul ar încălca Legea nr. 267/2021 pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Bărbatul a arătat că a trimis o sesizare similară și către conducerea unității medicale.
Mai nouă Mai veche