Stupină distrusă de un incendiu, la Slătioara

Joi, 19 ianuarie 2023, la ora 22.54, Secția de Poliție Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată prin 112 despre faptul că în satul Slătioara, comuna Râșca, arde o anexă.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că Viorel Ș., din satul Slătioara, comuna Râșca, deține în curtea locuinței o anexă confecționată din lemn, unde are depozitate mai multe unelte, ustensile apicole, 500 kg miere de albine, 40 caturi de miere, iar în proximitatea anexei deține mai mulți stupi de albine. Joi, în jurul orei 14.00, bărbatul a desfășurat activități apicole în anexa respectivă, folosindu-se de o afumătoare pentru albine, care a fost lăsată nesupravegheată, iar în jurul orei 22.50 a izbucnit un incendiu de la aceasta.

Incendiul a fost lichidat în totalitate de către un echipaj al ISU Bucovina și un echipaj al pompierilor voluntari ai comunei Râșca. În urma incendiului, anexa a fost distrusă în totalitate, respectiv, o suprafață de 50 mp, bunurile din interiorul acesteia, un stup de albine distrus, iar alți cinci stupi afectați, prejudiciul creat fiind de circa 10.000 euro.

Lucrătorii ISU Bucovina au stabilit ca și cauză a incendiului „efect termic prin contact produs de o afumătoare de albine”.

A fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de „distrugere din culpă”.
Mai nouă Mai veche