Tânăr din Bogdănești depistat beat la volan, la Râșca

Luni, 23 ianuarie 2023, la ora 00:55, patrula de poliție din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni aflându-se în cadrul unei acțiuni pe linie de alcool a efectuat semnal regulamentar de oprire, fiind folosite semnalele acustice și luminoase din dotarea autospecialei de serviciu, autoturismului care circula din sens opus pe drumul comunal din satul Buda, comuna Rîșca, județul Suceava. 

Conducătorul auto, la vederea echipajului de poliție, a mărit viteza de deplasare, refuzând să oprească la semnalele agenților de poliție. S-a continuat urmărirea iar după aproximativ patru kilometri autoturismul a fost blocat, iar din cercetări s-a stabilit că la volan se afla numitul Andrei P., din satul Bogdănești, județul Suceava.

Întrucât acesta emena halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilometru la ora 00.59, rezultatul fiind de 0.80 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru a i se preleva mostre biologice de sânge.

A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche