Minor depistat la volanul unui autoturism pe bulevardul Calea Unirii din municipiul Suceava

Luni, 23 ianuarie 2023, la ora 02:02, un echipaj de politie care acţiona pe raza municipului Suceava a observat autoturismul Dacia Logan care circula pe Calea Unirii dinspre Burdujeni spre Centru, iar conducătorul acestuia, în momentul când a observat echipajul de poliţie, a virat la stânga pe strada Promenadei. Patrula de poliţie a plecat în urmărirea autovehiculului, acesta fiind oprit regulamentar, folosindu-se sistemul de avertizare luminoasă şi acustică. 

La volan a fost identificat Luca P., de 17 ani, din satul Tișăuți, comuna Ipoteşti, județul Suceava. Fiind-i solicitat să prezinte actul de identitate, permisul de conducere şi documentele autoturismului, acesta a declarat verbal că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi că autovehiculul i-a fost încredinţat pentru a fi condus pe drumurile publice de fratele său Alexandru P.

Cei doi au fost conduşi la sediul poliţiei municipiului Suceava, unde au fost întocmite acte procedurale de constatare a infracţiunii flagrante.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” și „încredinţarea unui vehicul unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche