Tehnician al unei firme de cablu, rănit după a căzut de pe scară, la Gura Humorului

Miercuri, 11 ianuarie 2023, la ora 08.57, Poliţia oraşului Gura Humorului a fost sesizată prin 112 despre faptul că un bărbat a căzut de pe o scară, de la înălțimea de aproximativ patru metri, în timp ce lucra pe un stâlp, lângă Școala nr. 4.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că Matei I., de 52 de ani, din comuna Râșca, angajat Orange, în jurul orei 08.57 se afla în timpul serviciului pe raza orașului Gura Humorului, la intersecția străzilor Sf. Mihail și 9 Mai, unde s-a urcat pe o scară metalică, lângă un stâlp de electricitate, pe care erau prinse diverse cabluri de telecomunicații, cu scopul de a remedia un deranjament la rețeaua de telefonie. Întrucât scara metalică era udă, din cauza condițiilor meteo, bărbatul a alunecat și a căzut cu tot cu scară la sol.

La faţa locului s-a prezentat un echipaj al ambulanţei care a acordat primele îngrijiri medicale, victima fiind transportată la Spitalul orășenesc Gura Humorului.

Victima a anunțat angajatorul în vederea informării ITM Suceava despre cele întâmplate.

A fost întocmit dosar penal privind infracţiunile de „vătămare corporală din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.
Mai nouă Mai veche