19 permise de conducere reținute și 120 de amenzi aplicate în weekend de polițiștii suceveni

În perioada 25-26 februarie 2023, polițiștii Serviciului Rutier – IPJ Suceava, împreună cu birourile/ formațiunile de profil din teritoriu, sprijiniți de polițiști de ordine publică atestați să desfășoare activități pe linie rutieră, au organizat și desfășurat acțiuni tematice pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunilor au fost utilizate aparatele Druger DrugTest 5000 intrate recent în dotarea polițiștilor, fiind efectuate peste 100 de testări pentru identificarea șoferilor care consumă alcool sau substanțe interzise.

Au fost identificați doi șoferi care au condus autoturisme fiind testați pozitiv cu substanțe psihoactive cu aparatul Druger DrugTest 5000.

Totodată, în cadrul acțiunii au fost constatate 7 infracțiuni (3 conducere sub influența alcoolului, 2 conducere sub influența substanțelor psihoactive, 2 conducere fără permis sau cu permis suspendat).

De asemenea, au fost reținute 19 permise de conducere din care cele mai multe (10 permise) pentru consum de alcool.

Au fost aplicate 123 de sancțiuni contravenționale în valoare de 53.657 lei și au fost reținute și 8 certificate de înmatriculare pentru lipsă ITP sau RCA sau defecțiuni tehnice.


EXEMPLE:

La data de 26.02.2023, orele 04.05, un tânăr în vârstă de 19 ani din com. Vatra Moldoviţei, jud. Suceava a condus autoturismul pe str. Calea Bucovinei din mun Câmpulung Moldovenesc, sub influenţa susbstanţelor psihoactive, respectiv Benzodiazepines.

La data de 25.02.2023, orele 15:55, lucrătorii Compartimentului Rutier Rădăuți, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe strada Spitalului din municipiul Rădăuți, județul Suceava, au observat un autoturism care se deplasa dinspre strada Ștefan cel Mare, către str. Volovățului, condus de un bărbat domiciliat în municipiul Rădăuți, județul Suceava,
Acesta a fost testat cu aparatul marca Drager Drugtest, aparatul indicând prezența activă în organism a substanței METHAMPHETAMINE.

În ambele cauze au fost întocmite dosare de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanţe psihoactive” faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 2 Cod penal.


Reamintim că la finalul anului 2022 polițiștii din cadrul structirilor rutiere IPJ Suceava au primit în dotare 9 aparate performante pentru testarea consumului de substanțe interzise Drugger DrugTest 5000. Aparatele au intrat în dotarea Serviciului Rutier – IPJ Suceava, Poliției Municipiului Suceava, Poliției Municipiului Vatra Dornei, Poliție Municipiului Fălticeni, Poliției Municipiului Rădăuți, Poliției Municipiului Campulung Moldovenesc, Poliției Orașului Gura Humorului și Poliției Orașului Siret.
Mai nouă Mai veche