ATOP, șuetă la Rădăuți

Luni, 27 februarie 2023, la Biblioteca Municipală „Tudor Flondor” Rădăuți, a avut loc ședința ordinară a Autorității Teritoriale de Ordine Publică a Județului Suceava.

La ședință au participat, pe lângă membrii autorității, primari din zona Rădăuți - municipiul Rădăuți, orașul Solca, comunele Burla, Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Horodnic de Jos, Horodnic de Sus, Iaslovăț, Marginea, Satu Mare - precum și șefii structurilor de poliție din zonă.

Discuțiile în cadrul ședinței au fost axate pe problema siguranței pe drumurile publice, respectiv amplasarea și semnalizarea trecerilor de pietoni, problema trecerilor la nivel cu calea ferată, amenajarea de sensuri giratorii în intersecțiile aglomerate, precum și situația sistemelor de monitorizare video la nivelul localităților.

Totodată, a fost discutată și problema posturilor de poliție, mai exact necesitatea renovării unora dintre acestea și a dotării acestora cu cele necesare, problema personalului la nivelul posturilor de poliție.

În cadrul ședinței ATOP a fost analizat și aprobat Planul Strategic pentru anul 2023 cu privire la prioritățile siguranței persoanei și ordinii publice, precum și indicatorii minimali de performanță pentru anul 2023.
Mai nouă Mai veche