Beat și fără permis la volan, la Vatra Moldoviței

Duminică, 26 februarie 2023, la ora 14.00, lucrătorii Postului de poliție Vatra Moldoviței au efectuat semnalul regulamentar de oprire folosind semnalele luminoase și acustice ale autospecialei de poliție pentru autoturismul Renault Kangoo care se deplasa pe raza satului Paltinu, pe DC 32, direcția de mers Paltinu - Vatra Moldoviței.

La volan a fost identificat Iliuță Ș., de 35 ani, din satul Demăcușa, comuna Moldovița, județul Suceava.

Conducătorul auto a prezentat actul de indentitate, certificatul de înmatriculare și polița RCA, declarând verbal că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, astfel procedându-se la verificarea în bazele de date ale Poliției Române, ocazie cu care s-a constatat faptul că într-adevăr nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.

În urma verificării documentelor s-a constatat că inspecția tehnică periodică este expirată din data de 26 ianuarie 2023, iar polița RCA este expirată din data de 28 septembrie 2022 .

Întrucât emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest marca Drager, rezultatul fiind 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul mun. C-lung Moldovenesc, unde după ce și-a exprimat consimțământul scris, i s-au prelevat două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, cu respectarea prevederilor legale.

A fost întocmit dosar penal pentru conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului. 
Mai nouă Mai veche