Buletin de presă, 28 februarie 2023 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 27.02.2023, orele 13:33, Poliția mun. Rădăuți a fost sesizată de către personalul medical din cadrul Spitalului Municipal Rădăuți cu privire la faptul că la această unitate medicală a fost adus un pacient ranit dintr-un accident rutier.
Din verificările efectuate s-a constatat faptul că la un moment dat un bărbat domiciliat în com. Sucevița, în timp ce se afla în comuna Sucevița, pe raza satului Voievodeasa, pe un drum comunal neclasificat a încercat să ajute la împingerea unei autoutilitare, drumul fiind în pantă, moment în care, șoferul a pierdut controlul volanului și a derapat, bărbatul care ajuta fiind prins între partea din stânga față a autoutilitarei și partea din față dreapta a unui autoturism parcat.
Șoferul autoutilitarei a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 1 din Codul Penal.


Material lemnos confiscat de polițiști

La 27.02.2023, orele 11.45, polițiștii din cadrul SPR 3 Marginea, în timp ce desfășurau activități de patrulare pe raza localității Volovăț, județul Suceava, respectiv pe DJ 209 K, au efectuat semnale regulamentare de oprire unei autoutilitare care era încărcată cu material lemnos.
La volanul autoutilitarei a fost identificat un bărbat din com. Horodnic de Sus, jud. Suceava, care a prezentat documentele personale cât și cele ale autoutilitarei conduse.
În continuare s-a procedat la interogarea aplicației Sumal, constatându-se faptul că pentru autoutilitară nu a fost emis aviz pentru materialul lemnos transportat.
S-a procedat la conducerea autoutilitarei la Depozitul OS Marginea în vederea inventarierii materialului lemnos de către personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea, rezultând cantitatea de 2,34 mc material lemnos lemn de foc fag.
Polițiștii au dispus confiscarea a 2,34mc lemn de foc (fag), în valoare de 552 lei, acesta fiind predat în custodie lucrătorilor din cadrul OS Marginea. Totodată, șoferul a fost sancționat contravențional în baza Legii nr. 171/2010 modificată.
Mai nouă Mai veche