Buletin de presă, 15 februarie 2023 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La 14.02.2023, orele 13.51, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe raza comunei Sucevița, autoutilitara condusă de un bărbat de 35 de ani din comuna Grămești, care transporta conform avizului de însoțire, cantitatea de 3,12 mc lemn foc de esență fag.
În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că transportatorul nu a respectat obligația de a porni transportul în aplicația SUMAL, motiv pentru care transportul de material lemnos nu are proveniență legală.
Polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul de 35 de ani transporta cantitatea de 3,70 m.c. lemn foc de esență fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 873,20 de lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 14.02.2023, în jurul orei 08:20, în timp ce conducea autoturismul pe strada Traian Vuia din municipiul Suceava, o femeie de 51 de ani a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu autovehiculul condus de un bărbat de 33 de ani.
Din impact a rezultat rănirea conducătorilor auto, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 14.02.2023, în jurul orei 17.10, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209C, dinspre localitatea Vornicenii Mici spre localitatea Frumoasa, în momentul efecturii unui viraj la stânga pentru a intra pe podețul din fața unui imobil, un bărbat de 28 de ani din localitatea Moara a fost acroșat de autoturismul condus de un bărbat de 50 de ani din municipiul Suceava.
Din impact a rezultat rănirea conducătorului auto de 28 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penale la regimul rutier

La 15.02.2023, orele 00:25, Poliţia Municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că la intersecţia dintre strada Mărăști și strada Mihai Eminescu din localitate, s-a produs un accident rutier în urma căruia a rezultat avarierea unui autovehicul, iar conducătorul auto pare a fi sub influenţa băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că în timp ce conducea autoturismul pe raza municipiului Suceava, un bărbat de 21 de ani din localitatea Todirești a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu un zid de beton.
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 21 de ani a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche