Buletin de presă, 20 februrie 2023 - IPJ Suceava

Sancțiuni contravenționale în valoare de 259.000 de lei aplicate de polițiști

În perioada 17.02.2023 - 19.02.2023, Serviciul Rutier împreună cu formaţiunile rutiere din cadrul I.P.J. Suceava au organizat şi executat acțiuni pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive, ocazie cu care au fost aplicate 465 de sancțiuni contravenționale în valoare de 259.000 de lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 50 permise de conducere și au retras 17 certificate de înmatriculare.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 19.02.2023, în jurul orei 08:45, în timp ce conducea autovehiculul pe DN 17 în localitatea Ilișești, o femeie de 45 de ani a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu un parapet.
Din impact a rezultat rănirea conducătoarei auto și a unui pasager din autoturism, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Femeia de 45 de ani a fost testată de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 19.02.2023, ora 17.20, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Iacobeni, un bărbat de 38 de ani din județul Botoșani a pătruns pe sensul opus de mers intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de un alt bărbat.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea conducătorilor auto și a patru pasageri din cele două autoturisme, care au fost transportați cu ambulanțele la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 19.02.2023, în jurul orelor 18:17, în timp ce conducea autoturismul pe strada Grigore Alexandru-Ghica din municipiul Suceava, la o trecere pentru pietoni, un localnic de 42 de ani a surprins și accidentat o localnică de 68 de ani, angajată în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni, marcată și semnalizată corespunzător.
Din impact a rezultat rănirea femeii de 68 de ani, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 19.02.2023, în jurul orelor 04:00, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de un bărbat.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 19.02.2023, ora 17.45, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe raza localității Berești, autoturismul condus de un tânăr de 16 ani din județul Botoșani.
În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit faptul că, un tânăr de 18 ani, care se afla ca și pasager în autoturism, i-a încredințat autovehiculul tânărului de 16 ani, spre a-l conduce pe drumurile publice, deși avea cunoștință despre faptul că acesta nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și ”încredințarea unui vehicul spre a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care se știe că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche